luni, iulie 28, 2008

"Celebritati" nevricoase



Daca astazi vrei sa apari in presa, fie scrisa fie audio-vizuala, ai doua variante: declari ca stii unde este Elodia sau vorbesti despre Elena Udrea. Asa se face ca de ceva vreme, nu poti sa deschizi televizorul, radioul sau ziarul, fara sa auzi sau sa citesti ceva referitor la mine. Daca ar fi trebuit sa platesc toate aceste aparitii, nu mi-as fi permis. Asa ca nu pot sa nu ma intreb cine plateste pentru mine? Nu de alta, dar nu-mi place sa raman datoare!

Mi-a placut simtul pragmatic, usor mercantil, al Elenei. O cunosc de ceva timp, de mai mult chiar, din vremea cand nu o stiau decat prietenii lui Dorin Cocos. Nu m-asteptam la atata hotarare si forta! Sa te superi pe presa ca-ti publica pozele cu costumul de baie aduce a oftica... Sunt de acord sa nu speculezi inutil o poza cu o doamna blonda pe plaja, dar sa te enervezi ca tocmai acea fotografie pentru care ai dat bani sa apari in reviste este acum interzisa, mi se pare o frustrare greu de stapanit. Nici nu vreau sa ma gandesc ce drept la replica ar da Elena daca ar pati pati ceva precum Andreea Marin! Andreea, o alta cunostinta veche de-a mea este revoltata, ba mai mult, decisa sa obtina despagubiri imense pentru ca a fost vazuta usor goala. Dar cand aparea in revista lui Dinescu, nu era nevricoasa? Si chiar nevricoasa fiind, de ce sa-i arunci in tribunal pe ziaristi pentru ca te-au vazut fara sutien, la plaja, intr-un loc public? De ce n-ai fost atenta cand ai ales sa te bronzezi topless Andreea, daca te rusinezi de ceea ce se vede?

9 comentarii:

starsgates spunea...

Nu-mi place nici Andreea Marin nici Udrea, dar au şi ele dreptul să fie supărate dacă sunt pozate fără acordul lor, la fel ca prietenul cu telefonul cu sms-urile lui.:)
Oricum, părerea mea e că deşi e citită(mă gândesc), revista Cancan e foarte bine definită de numele ei, şi îţi poţi chiar imagina genul de oameni care o citesc.
O seară frumoasă.:)

starsgates spunea...

Ups ,,am mâncat,, un i la oamenii.

Un jurnalist spunea...

Dar nu e vorba de poze facute fara acordul Elenei! Iar in cazul Andreei, nu poti da in judecata pe cineva pentru ca te pozeaza intr-un loc public. Doar daca anunti in prealabil ca interzici publicarea pozelor! Sunt cateva reguli clare in presa. Sigur ca, nu comentez calitatea revistei sau oportunitatea subiectului. Asta este o alta poveste!

starsgates spunea...

Da, îi înţeleg şi pe ziarişti mereu în goană după senzaţional, dar sunt atât de multe alte subiecte ptr. senzaţional!

Un jurnalist spunea...

Ma obligi sa le iau apararea celor care practica astfel de presa. Nu sunt de acord cu ei dar nici nu pot sa-i ignor. Cat timp respecta regulile jocului n-ai ce sa le faci. Stii care e paradoxul? Ca aceleasi celebritati revoltate ii cauta, fac aranjamente cu ei si chiar platesc bani grei ca sa apara o poza draguta sau un comentariu simpatic. Cine intra in hora trebuie sa joace pana la capat...Nu crezi?

starsgates spunea...

Bine, hai să-ţi răspund cu un proverb sau două.:)
,,Cum e turcu-i şi pistolu,,(nu găsesc apostroful)
,,Cum e sacu şi peticu,,
De ce le plângem de milă?
Se merită unii pe alţii.
Şi hai să te mai întreb ceva:oare de ce crezi că femeile sunt mai des vânate în astfel de posturi?
Oare nu e cererea mai mare ,,pe piaţă,,?

Un jurnalist spunea...

Asta spuneam si eu. Nu le plang deloc de mila. Primesc si reversul medaliei... Femeile sunt vanate mai mult pentru ca orice apare despre un corp dorit creste tirajul. Iar daca ajung intr-o functie inalta este si mai apetisant sa le publici. Asta e in firea lucrurilor. Noi nu putem schimba nimic. Peste tot in lume e la fel. La americani sau englezi presa asta se vinde foarte bine. Si sunt mult mai puritani decat noi. Singurul sfat pe care l-as da daca as fi consilierul lor de imagine: sa nu intinda coarda... S-ar putea sa li se rupa cand le este lumea mai draga.

starsgates spunea...

Hai c-am ajuns la un consens.:)
Noapte bună.
Dar nu-i consider pe străini mai puritani decât noi.:)

Un jurnalist spunea...

Sunt mai puritani dar si mai ipocriti decat noi! Asa ca suntem chit. N-am uitat de leapsa.Vine!

Powered By Blogger