miercuri, iulie 09, 2008

Un inceput trist

Nu obisnuiesc sa povestesc despre intamplari din viata profesionala decat atunci cand relevanta informatiei surclaseaza stadiul de curiozitate sau barfa. Nici acum nu mi-as fi incalcat principiul insa, deja sunt suficienti oameni care au aflat, iar public, este o chestiune de zile pana cand va deveni oficial anuntul. Asa ca, pentru cei interesati de fenomenul sportiv si pentru cei dornici sa fie informati asupra miscarilor de pe piata media le confirm plecarea, in bloc, a unor colegi de la sport. Inainte de Olimpiada de la Beijing care incepe in august, colegii mei Radu Naum, Vlad Enachescu, Emil Gradinescu si Bogdan Cosmescu vor parasi TVR. Doi dintre ei fac aceasta mutare pentru prima oara, ceilalti au pendulat intre TVR si Antena. Este in firea lucrurilor sa cauti un loc mai bun sau sa accepti o oportunitate de nerefuzat. Pentru ei alegerea este de necomentat. Pentru TVR insa, poate fi o pierdere. Nu pe termen lung, ci in urmatoarele luni. Sistemul de lucru si cunostintele acumulate de acestia nu pot fi copiate sau acoperite de maine. Asa ca plecarea lor, fara un plan B si fara o preluare din mers a treburilor curente, poate genera riscuri majore. Alaturi de cei patru, alti 2 sau 3 oameni ii vor insoti. Nici ei nu sunt de neinlocuit. Dar, si in acest caz, nu stiu sa existe vreun plan B. Iar, ceea ce stim acum este doar inceputul...

12 comentarii:

Elisa spunea...

Printe,iar te tracasez cu o intrebare legata de blog,caci as vrea sa pun toate pozele de pe pagina principala,acelea puse de mine cu "Particularitati" si "Elemente de pagina",intr-un fel de album,separat,ca sa se uite la ele numai cine vrea.Asta deoarece pagina se incarca din ce in ce mai greu ,cu cat sunt mai multe poze(mi-a confirmat asta un vizitator).Crezi ca este posibil?
Legat de plecarea in masa a reporterilor sportivi de la TVR imi pare rau pentru institutie,dar poate si nu poate ci sigur,este mai bine pentru ei.Sa aiba noroc!Este adevarat ca noi ,la anumite rubrici,cautam oamenii si nu canalele...

Un jurnalist spunea...

Elisa, asta e marea problema a sablonului de la Blogger. Nu poti crea foldere sau pagini separate, asa ca tot ce publici intra pe pagina de deschidere. Din acest motiv sunt nevoit sa-mi modific blogul, in curand. Nu ai asadar nicio solutie, decat sa pui pozele din start la dimensiunile mici, conform optiunii. Cat priveste plecarea celor de la sport, sentimentul meu este impartit intre dreptul fiecaruia de a alege un drum si statutul preferential pe care multi dintre ei l-au avut la TVR. Insa, evit sa comentez ca sa nu fiu acuzat de opinii incorecte fata de politica interna a organizatiei.

Elisa spunea...

Asa??Oare de ce are optiunea "Elemente de pagina"??,ca m-am dus din blog in blog si nimeni nu are,ca mine,poze pe pagina,decat la articole.Eu am zis ca daca este...,sa o folosesc.
Multumesc Claudiu.
Te inteleg.Fiecare,la un moment dat va risca.Se cunosc cazuri cand a riscat si a pierdut.
Seara buna! :)

Un jurnalist spunea...

Blogger e limitat. Atat iti ofera. Poti posta doar poze sau video ca articol. Nu poti face trimiteri decat daca ai pagina personala. Iar descarcrarea blogului devine greoaie cu cat pui mai mult continut video.

Anonim spunea...

Prinţe, să-mi zici si mie dacă găseşti un plan B... ;)

Un jurnalist spunea...

Blue. Voi incerca sa dau un raspuns la sugestia ta.Dar parerea mea este ca planul B nu este. Nu-i plang deloc pe baieti pentru ca se vor duce pe sume astronomice in noile locuri dar sunt dezamagit cum reusesc unii sa fie mereu in varf desi sub ei sunt oameni la fel de buni ca ei, poate chiar mai buni.

Anonim spunea...

O varianta rapida ar fi transferul unor colegi de la statiile din provicie. Este imposibil sa nu aveti o minte stralucita pe acolo sau chiar mai multe. Cu putin noroc, poate deveni stea de televiziune(parca era o emisiune ploaia stelutelor)
Am sa urmaresc , ar fi culmea ca ploaia sa vina din Moldova

Anonim spunea...

Prinţe, nu deschide cutia asta! Aşa, alea da! ...chiar dacă nu sunt belgiene! ;)

Un jurnalist spunea...

Rapid este sa pui oameni care stiu. Mai rapid ar fi sa aduci oameni din interior care pot. Dar... Sefii sunt singurii care tin in mana informatiile. Asa ca, aia de sub ei nu au decat franturi de cunostinte.

Ioan Castil Valeda spunea...

Sustineti campania AMPRENTA NEAGRA -> http://fuckyoutovarasi.blogspot.com/2008/07/amprenta-neagra.html

MULTUMESC !

Un jurnalist spunea...

De acord

Ioan Castil Valeda spunea...

MULTUMESC inca o data !

Powered By Blogger