duminică, iunie 01, 2008

Stefanesti, mon amour! (1)

3 sectii de votare...2000 de oameni...un primar cu bani multi... si un islaz cu terenuri de 300 de milioane euro.
Cam asa arata ziua de vot la Stefanesti, comuna din Ilfov, foarte aproape de Pipera, cartierul bogatasilor si al noilor exponenti ai clasei de mijloc.
Dar evolutia situatiei de pe teren este abia la inceput. S-a inchis sectia cutare pentru doua ore fiindca s-au cam "agresat" sustinatorii partidelor intre ei. Ei, asta-i buna! Asa se spune pentru public si pentru ziaristi. In spatele perdelei de la cabina de votare sunt muntii de interese...
Ce-ar fi daca un primar ar putea sa puna mana pe terenul ala valoros? Si sa-l imparta mai departe cui trebuie? Nu-i asa ca 10 milioane de euro este un pret mic pe langa celelalte 290? Asa ca, iti poti permite sa pui la bataie chiar si 1500 de euro pentru un alegator. Eu credeam ca fac glume pe seama mea binevoitorii. Dar, iata ca au dreptate! Atat de mare este miza si suma pe cap de alegator incat acestia se bat sa intre in sectia de votare. Asta spun televiziunile. Doar transmit live!
Daca iese ala vechi inseamna ca povestea se confirma. Daca iese altul, inseamna ca planul primului a fost dejucat de adversari. In orice situatie insa, terenul ramane la Primarie, iar valoarea sa de piata stabila!

Niciun comentariu:

Powered By Blogger