duminică, august 03, 2008

Drama lui Kelly


Fata lui Al Bundy, Kelly, a fost descoperita cu cancer la san. Este o stire de ultima ora. Actrita Christina Applegate a fost diagnosticata la un control de rutina. Are 36 de ani si doctorii spun ca sunt sanse mari sa se vindece total. Mama ei a avut cancer la san si si de col uterin, iar acum este printre sustinatorii ferventi ai luptei anticancer. O familie, deci, care trece prin aceeasi tragedie. Tot mai tinere si tot mai multe. O maladie crunta care nu poate fi oprita. In jurul meu aud in fiecare saptamana de cate un astfel de caz. Sa le tratam ca pe o fatalitate?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Manualele spun ca nu exista o definitie clara pentru cancer. Etimologic vorbind, cancerul provine de la grecescul karkinos care inseamna crustaceu. In general cancerul inseamna un grup de afectiuni caracterizate prin cresterea anormala si necontrolata a unui grup de celule care invadeaza tesuturile inconjuratoare(fiecare avand arhitectura lor unica). Pentru fiecare in parte insa, medic, histolog, biolog,vecina de la bloc, mamaia de la sat, etc, inseamna cu totul altceva. In ciuda tehnologiei, cancerul ramane a doua cauza de deces in majoritatea tarior inclusiv in Romania. O teorie aflata la limita sacralitatii ar fi legata de faptul ca datorita mediciii moderne oamenii au o durata de viata mai lunga si intr-un fel se plateste un tribut. O alta teorie e "scapata" parca dintr-un scenariu hollywoodian: serviciile secrete care au pus la cale (in laborator) de-o molima pentru a pastra un echilibru numerologic.S-au identificat cateva cauze: poluare, radiatii, si substante carcinogene, cea ma cuunoscuta fiind cea din tutun. CEEA CE ESTE UIMITOR ESTE FAPTUL CA CELULELE CANCEROASE SUNT PRODUSE CONSTANT IN INTERIORUL ORGANISMULUI INSA ELE SUNT DISTRUSE DE SISTEMUL IMUNITAR.Asta inseamna ca in fiecare zi, fiecare dintre noi este pasibil sa faca o forma de cancer din cauza unei imnunitati descoperite cu garda jos din varii motive. Asadar, tot asa numi-o si eu: o fatalitate care ne pandeste neancetat.

Anonim spunea...

Asta inseamna ca toti ne luptam cu cancerul si habar n-avem? Amazing......

Un jurnalist spunea...

Ai dreptate. In fiecare dintre noi exista celulele canceroase. Si ele se dezvolta, dar organismul reuseste sa le distruga. Si e nevoie de un declic, mai curand genetic decat de alta natura, sa le faca mai puternice in fata sistemului imunitar. Nu cred in varianta aceea cu guvernele, dar sunt mereu uimit cat de aproape pare ca suntem sa gasim un remediu si, de fiecare data, esuam. De ce oare nu cheltuim miliardele in cercetare? Stiu companii mari in America, care au renuntat la continuarea cercetarilor cand erau aproape gata. De fiecare data se gasea un alt motiv mai important pentru stoparea finantarii.

Anonim spunea...

Dubios, foarte dubios. Probabil ca tot interesele financiare primeaza.Cine are de castigat atata timp cat nu va exista un vaccin, pastila ceva anti-cancer? (in afara de pompele funebre :))).

Un jurnalist spunea...

Chiar despre un vaccin era vorba. Nu vreau sa dezvolt o teorie a conspiratiei. Asta ar fi cel mai usor. Dar, cum spuneam, este straniu sa intrerupi omologarea antidotului exact cand erai la final. Ce curios ca, niciun presedinte american nu a murit, in ultimii 40 de ani, de vreo boala incurabila...

Powered By Blogger