duminică, august 17, 2008

Tara muierilor cu mustata

Castigul in sport este ca o defulare a tuturor energiilor acumulate care isi gasesc drumul spre exterior doar daca efortul depus se imbina cu dorinta. Din acest punct de vedere femeile sunt deasupra barbatilor. Ele pot face mai mult si mai bine. Satisfactia lor este profunda si completa. Am devenit o tara competitiva doar prin succesele femeilor. Ati observat ca la aceasta Olimpiada toate medaliile importante pentru Romania sunt castigate de sportive? Toate probele unde avem sperante sunt dominate de femei. Unde sunt barbatii? Ce fel de forta de grup national avem daca traim doar prin performanta fetelor. Contabilizam medaliile, dar ignoram faptul ca acestea sunt obtinute doar de fete. Oare suntem un popor in criza de barbatie? Am lasat femeile sa ne reprezinte, sa faca munca grea, sa plece de acasa? Le-am vazut pe canotoare cum isi cereau scuze copiilor pentru ca nu aveau timp sa fie mame. Ma gandesc cata ambitie, ce sacrificiu si dovada de profesionalism arata aceste femei. In schimb, la baieti, singurul lucru memorabil este acela in care inotatorul nostru, fara sanse, era la masaj in timp ce proba la care trebuia sa concureze era in derulare. Aproape ca nu mai avem la ce sa speram in competitiile masculine. Tot ce ne preocupa in sport este sa ne uitam ca niste drogati la fotbal. Singurul sport care nu ne-a adus si nici nu ne va aduce vreodata o medalie. Suntem pur si simplu o tara care respira prin spiritul de sacrificiu sau ambitia feminine. In schimb, ne uitam cu superioritate, noi barbatii, cum ne situam deasupra lor. Aproape orice ramura sportiva este condusa de un barbat, fie el antrenor sau oficial. Un misogin s-ar gasi sa spuna ca performantele fetelor se datoreaza inteligentei barbatilor. Pe naiba! Noi profitam de munca lor. Noi doar stam pe banca si le incurajam sa fie si mai bune. In schimb, n-am vazut nicio femeie care sa le dea "lectii" barbatilor. Ce pacat ca nu avem femei de valoare si in fotbal! Mi-ar placea sa le scoata aerele din cap si fotbalistilor, niste muieri adulate de alte muieri.

7 comentarii:

starsgates spunea...

Barbatia sportivilor nostri cred ca se traduce in bani.
Si care sport iti aduce mai multe satisfactii in acest sens daca nu fotbalul?

Un jurnalist spunea...

As vrea sa fiu de acord cu tine. Mai ales ca n-am niciun pic de consideratie fata fotbalisti, asa cum sunt ei prin Romania. Dar sa stii ca, sunt sporturi unde se pot castiga bani si fara sa fugi dupa minge. De exemplu, boxul unde avem doi sau trei romani campioni mondiali la profesionism. Dar stii care este distractie mare? La amatori nu erau bagati in seama. In schimb, la profesionisti si dupa ce au emigrat au devenit campioni si au castigat, bineinteles, bani.

starsgates spunea...

Dar sportul cel mai mediatizat e fotbalul şi visul celor mai mulţi adolescenţi e să ajungă fotbalişti.:)

Un jurnalist spunea...

Tocmai! Tara asta e plina de barbati fara mandrie. Doar sa se uite si sa comenteze. Sa critice si sa se laude. Sa-si holbeze ochii la ce fac altii. N-au altceva de facut. De pilda, sa munceasca pentru a se autodepasi, pentru a obtine succesul prin forte proprii. Asta inseamna sa fii sportiv de valoare si sa ai spirit de invingator.

Anonim spunea...

Interesant subiectul dar..mai citeste cineva blogul asta in afara de stargates?(care de citeva topicuri incoace vad ca a facut o pasiune...)

starsgates spunea...

Ştii cum se spune, ,,dacă munceşti, n-ai timp să câştigi,,(bani desigur), şi nici nu sunt de condamnat, fără bani mergi la marea noastră, dacă ai noroc, cu bani, ajungi... oriunde.:)

Anonim spunea...

Pentru "Anonim":

Uite, eu citesc blogul asta si ma bucur ca nu sunt unul dintre cei multi...dar prosti care citesc in masa diverse mainstreamuri fie de calitate indoielnica, fie comandate politic. Nu stiu ce crezi tu, dar de cele mai multe ori bestsellerurile sunt mediocre...Dupa ce ne dam seama oare?? Ia gandeste-te:)...dar NU in termeni medii...sau...de mainstream.

Powered By Blogger