Primesc o leapsa de la Mesterul Manole.
"Melodia aia care-ţi place de mori, deşi undeva în sufletul tău ţi-e jena ca-ţi place."
N-as zice ca mor dupa ea, dar la mai bine de 25 de ani de cand a aparut, imi revine in minte, fara sa vreau. Este unul dintre acele cantece care nu dispar, desi nu fac nimic ca sa mi le amintesc. La vremea lui, cantecul ma ducea cu gandul la viitor. Cine voi fi eu atunci, in anul 2000? Si va mai fi lumea?... Multi se temeau ca Apocalipsa se va produce odata cu trecerea din 1999 in 2000. Am supravietuit, iar melodia continua sa ma "bantuie"...
anul 2000
duminică, septembrie 21, 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
17 comentarii:
Ce nostalgii mi-ai starnit!!!
noi in anul 2000
cand nu vom mai fi copii...
ce-a trecut timpul!!! he, he!
da, e o melodie care m-a bantuit si pe mine. mult. :)
Si pe mine :)
Nu prea realizez insa ca am trecut in alt mileniu. Cind ascult melodia asta am impresia ca anul 2000 e inca in viitor...
Ce timpenie!E genul de cintec ce ti se impregneaza in creier fara rost..."Noi in anul 2ooo/Cind nu vom mai fi copii/Vom face ce-am vazut cindva/"...Doamne fereste!Sper sa facem altceva dcit ce-am vazut cindva...
Vedeti. Asta simt eu mereu. Si revine fara sa ma gandesc vreo clipa la ea. Si cum revine, cum imi aduc aminte de un ditamai contextul in care am ascultat-o. Vremurile acelea, visele mele, esecurile si realizarile. E mai mult decat o melodie care imi place. E obsedanta!
anonim: :) :) :)
Manole @ Nu e anonim? Atunci, cin, sa fie? Un alt "decretel"?
asa imi miroase si mie! a decretel ca si...noi!!! :)
Claudiu, sa inteleg ca daca aceasta melodie te mai "bantuie" si acum, o fi vina trecutului, bata-l vina?!
"Noi in anul 2000, cand nu vom mai fi copii/Vom face ce-am vazut candva/Toate visele-'ndraznete in fapte le vom preschimba". Eu zic Doamne fere', nimic din ce-am vazut candva sa nu mai facem si sa ne fereasca Dumnezeu de oameni cu vise "marete". Toti suntem muritori. Apocalipsa va veni. Candva. Atunci ce se va alege de toate "visele indraznete" si "faptele mari"?
Mai sa fie! Zice omul ca-i revine in minte o melodie si se isca o adevarata nebunie. Nu ma refeream la versuri, ci doar la linia melodica. Si chiar daca ar fi vorba de versuri(merci ca mi le-ai reamintit!) ce e rau sa-ti propui sa fii bun? Ce, numai comunistii aveau voie? Chiar asa de mult au pervertit mintile incat cuvintele si dorintele sunt interzise daca le-au spus altii inaintea noastra?
Claudiu, de ce ai luat-o atat de personal? Nu era nimic personal. Si nu, nu e nimic rau in a-ti propune sa fii bun, sa fii cel mai bun, atata timp cat iti traiesti bunatatea, si nu doar ti-o afirmi. Comunismul a fost o idee buna in sine, practic a fost un esec. Mie comunismul nu mi-a pervertit mintea, caci am trait putini ani comunismul. Cred insa ca a avut la baza o conceptie buna. Ei, si ca sa intelegi ca nu era un atac personal, iti spun ca am fost premianta la concursurile de recitare din acea perioada....asta cand eram copil :D
Ha ha. Bravo! Zau ca n-am luat-o personal. Asa s-o fi vazut de la tine. Eu ma distram. Pare ca sunt serios dar era un ton in spiritul ideilor "inflacarate" din acele vremuri. Eu doar am inteles ca ma crezi nostalgic. Departe de mine. Prin tot ce scriu pe blog arat ca nu-mi plac constrangerea si conformismul. Nu sunt de aceeasi parere cu tine ca putem credita comunismul ca o idee buna. Poate utopia lui Marx sa fie, in principiu, buna. Dar cum nu era bazata ddoar pe fictiune ea s-a transformat intr-o iluzie cu multe victime si cariere distruse. Daca s-ar gasi ceva mai bun in locul democratiei mi-as dori sa fiu si eu acolo. Insa pana acum nimeni nu a gasit societatea in care sa traim mai bine. Si atentie, eu nu afirm, eu imi propun si actionez. Daca nu-mi ating obiectivele nu inseamna ca n-am vrut sa ajung acolo.
Mi-ar placea sa imi explicati si mie aceasta fraza rostita atat de frecvent de studenti de anul I,frizeri, VIP-uri ganditoare precum Catalin Botezatu, absolventi de postliceale sau universitatea Ecologica: "comunismul a fost o idee buna dar prost aplicata".
Ce este valoros sau bun in cazul acestui proiect intelectual?? Faptul ca marxistii spun ceva de genul: Noi preferam in mod hotarat o evolutie pasnica si democratica spre socialism DACA o asemenea evolutie este posibila. Dar fiind realisti in politica, prevedem ca burghezia nu va sta cu mainile in san...In acest caz, nu trebuie sa batem in retragere, ci sa ripostam si sa cucerim puterea politica. Si cum aceasta evolutie e probabila, sa-i pregatim pe muncitori sa actioneze. De altfel, Engels spune clar(citez): "Daca...incalcati Constitutia, Partidul e liber sa actioneze impotriva voastra - dupa cum va socoti de cuviinta. Ce anume urmeaza sa faca nu va va destainui de pe acum".
Astept cu interes exemplele voastre despre ideile bune furnizate de acest proiect grandios de schimbare sociala care lasa in arbitrar mijloacele de a sanctiona ilegalitatile.
Si eu am asteptat un raspuns la afirmatia asta, dar pana acum nu l-am primit. Parerea mea este postata deja, asa ca, suntem doi care asteptam un semn de la anonim.
mai, mai, ce-a starnit o amarata de leapsa!!! :)
Mare-i carmaciul!
Ma astept ca cineva sa povesteasca cum industriile care produceau degeaba,intregul sistem de tip noi suntem partidul, noi controlam, noi stim mai bine, noi decidem si ca atare de ce sa nu stabilim si de cate perechi de pantofi are nevoie populatia...sa nu aiba legatura cu incalcarea libertatii si demnitatii umane decat undeva in plan...secund. Pe primul plan al memoriei s-ar situa, bineinteles, partea cu ideile bune, care le face pe cele de mai sus scuzabile.
Ma astept ca cineva sa povesteasca cum industriile care produceau degeaba,intregul sistem de tip noi suntem partidul, noi controlam, noi stim mai bine, noi decidem si ca atare de ce sa nu stabilim si de cate perechi de pantofi are nevoie populatia...sa nu aiba legatura cu incalcarea libertatii si demnitatii umane decat undeva in plan...secund. Pe primul plan al memoriei s-ar situa, bineinteles, partea cu ideile bune, care le face pe cele de mai sus scuzabile.
Trimiteți un comentariu