duminică, noiembrie 09, 2008

Pierduti pe planeta

Cine ma pune sa citesc presa de weekend? Uite ce aflu de prin lume: cercetatorii au descoperit ca numarul de nou nascuti de sex masculin este in declin, in timp ce, al celor de sex feminin, este in crestere, in special in statele puternic industrializate. Chiar daca este realizat pe un grup mic de populatie, relevanta studiului este suficienta pentru a deveni un fenomen. Desi legatura dintre poluare si reproducere nu a fost inca ferm stabilita, exista tot mai multe dovezi privind influenta expunerii la anumite toxine si proportia sexelor la nou nascuti. Chimicalele cu efecte nocive asupra glandelor endocrine au un efect mult mai mare asupra barbatilor decat asupra femeilor si asa se explica de ce ne imputinam.

O alta veste ma tulbura in acceasi masura: barbatii sunt mai priceputi decat femeile in descoperirea infidelitatii dar si in masura mai mare ajung sa fie paranoici din acest motiv. Barbatii detin suprematia si la inselat si la descoperirea infidelitatii. Circa 29% dintre cei chestionati au recunoscut ca si-au inselat partenerele cel putin o data. 18,5 % dintre femei au marturisit ca ar fi avut relatii cu alti barbati decat iubitii lor.

Asadar traim vremuri grele si controversate. Suntem tot mai putini. Sunt voci care sustin ca ne vom transforma, vom deveni hibrizi fiindca oricum ne tragem din cromozomul ala deviant al femeii. Ori vom fi o specie pe cale de disparitie, ori vom gasi o modalitate sa ne adaptam. Cat priveste flerul masculin si aici este o constatare amara. Simtim mai bine decat partenerele rata de esec dar gresim mai mult. Asta nu poate fi explicat decat prin doua variante: fie dansele mint cand sunt intrebate, fie este normal cultural ca dansele sa admita apriori ca suntem supusi greselii.

45 de comentarii:

starsgates spunea...

Patroane, văd că eşti plin gânduri negre azi.
Se spune că înainte de război sau în vreme de război se năşteau sau se nasc mai mulţi băieţi.
Aşa că fii optimist! E vremea ptr pace mondială.:)))
Cât despre celălalt subiect, cel mai bun ,,vânător de hoţi e chiar un hoţ, ptr. că au acelaşi fel de-a gândi,,.:)))

Anonim spunea...

Prinţe, aşa-ţi trebuie! Să mai citeşti maculatură în timpu-n care s-ar presupune că-ţi odihneşti celulele cenuşii... :P

Cercetătorii ăştia, fie-s neşte femei care vor să bage spaima-n noi (ştiut fiind ce slabi de înger suntem... ;) ) fie-s neşte bărbaţi înfricoşaţi până peste, de prezenţa parfumului de fomeie....Ceva pe-acolo. ;)

Se spune (bătrânii spun!) că în perioadele în care se nasc mai multe femei într-o ţară, ar trebui să ne bucurăm. E semn că acele naţiuni nu vor avea de dus războaie. Şi cum bătrânii ştiu ei ce ştiu, mă încred în vorba lor.

Că am descoperi când suntem traduşi, hm... Să nu ne amăgim, îţi dai seama că-i laudă curată, da? Cine nu cunoaşte că "nu află bărbatu' ce ştie tot satu'..." ?!

Musai să ne încredem în parteneră şi în instinct, asta-i. Şi nu vreau să-mi dovedească careva (un expert în ceva, sigur că da!) că nu-l avem. Ăsta... instinctul, da. ;)

Un jurnalist spunea...

Vad ca aveti aceeasi parere. Dar dupa cum vedeti suntem in vreme de pace de foarte mult timp. Insa, iata ca nu pacea ne face mai putini ci poluarea si mancarea proasta. N-am aflat sexul cercetatorilor dar ma gandesc ca sunt totusi asexuati cand fac astfel de teste. Intotdeauna au fost mai multe femei decat barbati pe planeta asta si este logic sa fie asa. Partea proasta e ca diferenta incepe sa creasca. Si intr-adevar, imi obosesc celule cenusii cu ganduri negre. Gata am terminat cu lectura asta. Sunt optimist, ca doar sunt barbat, nu!

Elisa spunea...

Sper ca nu ai fost tendentios si te-ai gandit(referit) la o specie ...,stim noi care,unde-i suficient un mascul la 20 de femele...ha??Pai si daca te-ai gandit asa,tot in avantajul vostru ai facut-o...gaoac,gaoac......cot-cot-cot dac
hahahahaha!

Anonim spunea...

Pacea-i bună şi de-ar dura până-n veacul veacului. Dacă pentru a o avea, ar fi nevoie de ceva mai puţini bărbaţi, fie!
Imaginează-ţi ce lupte s-ar da pentru noi, oah! Îţi imaginezi?! Nu?! Nici io, mă jur! (Mai vorbim despre....hm... pace, după ce mi se duce din coaste Olteanca, că doară atâta minte cât să nu o provoc fără rost, mi-o mai rămas!) .

Un jurnalist spunea...

@SuKaRiT: Vezi deja ca miroase a sange! Elisa scoate cutitele si devine amazoanca! N-ar strica sa gandim ca suntem doriti, dar parca ma si vad cazand in extrema cealalta, un vanat haituit! Brrrr!

Anonim spunea...

No, nu-i nici un bai Prinţe! Ce dacă ne-or alerga o ţârucă în sus pe deal?! N-ai auzit ce minuni face sportu!?
Io-s pregătit, ca tot omu'.
Şi tot ca el, din când în când m-oi opri să-mi mai trag sufletu', eventual să văz ce soarele lor vor. Şi dac-oi putea după aşa alergătură, doar n-oi zice ba. Ce-s bolund?!

Elisa spunea...

Printe,
de obicei,sunt de partea adversa,acum insa,trebuia sa egalez un 2-2,nu?
Acum,serios vorbind,toata viata am avut alt criteriu de clasificare a..lumii,nicidecum dupa sex.Ma intreb daca nu chiar mediatizarea asta nebuna, cu fatuci pe toate canalele,va face,printe,sa va fie frica de...concurenta (in ultima fraza,am glumit din nou). :)))))

Un jurnalist spunea...

Ei da, esti cu gandul la povestile idilice din cartile lui Creanga. Dar vanatul haituit inseamna mai mult de atat: te "cauta" mai multe perechi de ochi decat cele care-ti sunt dragi. Si atunci sa te vad ce faci. Pe cine alegi sau poate, invers, de cine sa fugi. Hahaha!

Un jurnalist spunea...

Comentariul anterior, poate fi valabil si pentru Elisa si pentru SuKaRiT. Depinde insa din ce unghi privesti problema. Hai ca e dragut! Nu ma asteptam sa scriu ceva care sa fie inteles atat de diferit...

Elisa spunea...

Adevarul e ca eu n-am citit articolul,decat in diagonala,doar comentariile si m-am repezit sa egalez.Constat c-am marcat in poarta noastra,hahaha.
Printe,nu-ti face griji,eu sunt ...divina(moldoveneste,ca tot m-am referit la fatuci haha) :)

Anonim spunea...

Prinţe, zi-ne ce-ai vrut să înţelegem când ai scris şi se face... :)))

P.S. Adică, să mă tem de "hăitaşe"? Neee... Mă apuc de antrenamente mintenaş (numa să stea vântul, că-i turbat!). După cum se mişcă timpul, numai mîine nu-i poimâine (şi la tine 24 de ore s-or scurtat la 16?!)

Anonim spunea...

Bun subiect de « rumegat » in zi de dumineca…Desi eu personal sint in minoritate tot timpul (acasa si la servici), trebuie sa agreez la cele scrise. DA, barbatii devin o minoritate. Problema insa nu sta in numar, ci in schimbare de atitudini: male vs. female. Acum citiva ani, un coleg mi-a recomandat sa citesc “Real Boys’, care descrie exact problemele prin care trec baietii in societatea de azi.

starsgates spunea...

Eu sunt imparţială.:)
Am atât un băiat cât şi o fată.
Şi să vezi comedie! În clasa copiilor mei sunt doar 7 fete şi 15 băieţi.:)
Vai de capul profesorilor!

Anonim spunea...

@Claudiu & Sukarit: Da multa imaginatie mai aveti..."vinati, hartuiti, doriti".Iar Sukarit se vede deja-n haiducie...
@Claudiu, ai uitat ce zicea Charlize jurnalistului? "How much money do you have?" Trist dar adevarat! Barbatii de succes (+bani) vor fi intodeauna cei vinati, hartuiti, doriti...

Anonim spunea...

Infidelitatea…Nu stiu de statistici, dar e dureros atit ptr. barbati cit si ptr. femei. Acum citeva luni, ne suna un prieten de familie. Cu voce tremurinda, ne spune ca nevasta-sa da divort. Casatoriti de 30+ ani, copii, nepoti, cariere stralucitoare:el cardiolog, ea-arhitecta. Fideli unul altuia pina la… “High School Reunion” de 50ani. Acolo, EA si-a reintilnit iubitul din liceu, si « they maddly fall in love ». La 68ani? Se pare ca DA.

Anonim spunea...

Oxana, nu chiar haiducie... :)))

Abia aştept vremea în care "Răpirea sabinelor" va fi înlocuită cu.... Ei, cam cum s-ar numi tabloul, expansionistelor?! ;)

Anonim spunea...

@Starsgates: 30fete si 8 baieti o luna in "European tour". Unul din baieti- copilul meu cel mare...Cind a venit inapoi, sunau telefoanele ca-n Gara de Nord. Asediu, nu alta! Fetele din ziua de azi sint cu mare tupeu, nu ca-n vremea noastra.

Anonim spunea...

@Sukarit: Frumos tablou ai in minte...Ele, cu pletele fluturind in vint, iar ei abia asteptind sa fie rapiti :-))

Anonim spunea...

Barbatii sunt mai priceputi decat femeile in descoperirea infidelitatii? Ei na, iata o informatie noua. Habar n-aveam. Nu m-am prins :D
Si ca tot ati dat exemple de "vorbe din popor", am auzit si eu una: "barbatii adevarati 'fac' fete".
Sefu, sa nu te infoi acum ca un paun. :)
Bine, pana la verificarea acestei vorbe, ar trebui definita notiunea de barbat "adevarat".
Blue, tu ce zici?

Un jurnalist spunea...

Nu-s rele si subiectele astea duminica seara! La o bautura moale. Un coniac frabntuzesc, de exemplu. Ma si vad rapit de sanziene, SuKaRiT! Eu cred ca barbatii descopera mai repede tradarile pentru ca vad femeile in alta nota. Ceva mai atenti decat in vremurile cand doamnele erau domnisoare. Iar eu ma infoi ca un paun pentru ca de cand ma stiu mi-am dorit sa fiu tata de fata. Dar n-am inteles de ce suntem noi altfel decat tatii de baieti....

Anonim spunea...

Ana, nu stiu ce inseamna in acceptiunea ta un barbat "adevarat", ce pot sa spun este faptul ca poti vedea in fiecare ceva. Fie ca e un ceva bun ori mai putin bun. Depinde cum si ce te intereseaza. Poate e o lege a compensatiei si ti-ai dori sa!
Nu, nu vreau sa ma refer la studiile care arata ca suntem mai putini! ;) ....gin, mijito?!
:))

Anonim spunea...

mojito*

Un jurnalist spunea...

Mai cum se face ca atunci cand pun de-un coniac ma trezesc cu mojito? Facem o seara de lounge sau una de cigar club? Blue, pentru Mojito trebuie sa vorbim si cu Imparateasa. Parca aveam treaba! Criterii, juriu, probe, anunt. Ati uitat?

Anonim spunea...

Unde e muzica promisa?

Un jurnalist spunea...

Nu te-am uitat. E incarcata in tonomat dar vine cu o surpriza. Abia dupa 12 noaptea la noi, Oxana. Cand ramanem numai clientii fideli...

Anonim spunea...

Chiar ma gindeam: voi cind mai dormiti?

Un jurnalist spunea...

Suntem antrenati, Oxana! Am dormit cand eram mici.

Anonim spunea...

Blue, nici eu nu stiu ce inseamna in acceptiunea mea un barbat "adevarat". :P Glumesc.
Sunt cateva lucruri pe care le apreciez mult la un domn. Nu sunt multe, dar daca le are, este un "adevarat".
In seara asta prefer un lapte cald, ca nu am somn si maine ma trezesc devreme, foarte devreme. Poate fac si cafeaua :P
Maine, daca am timp, ma ocup si de anunt. Ma consult, sigur, si cu Imparateasa.

Anonim spunea...

Sefu, asta cu dormitul era si replica mea :D
Uneori, zau, parca mi-e dor s-o rup asha vreo 10 ore de somn, dar nu-mi ies la numaratoare.

Anonim spunea...

Oxana, cat arata ceasul tau?

Anonim spunea...

4:30pm

Anonim spunea...

Hehe...mai ai suficient timp pentru relaxare azi. Eu ma retrag. Noapte buna, tuturor!
O saptamana minunata!

Un jurnalist spunea...

Noapte buna Ana! Oxana nici noi nu mai stam mult. E randul tau sa tii steagul sus! In jumatate de ora, tonomatul porneste. Sa te tii atunci!

Anonim spunea...

Ok, merci. Noapte buna!

Anonim spunea...

O sapatmina buna!!!

Anonim spunea...

Q&A: Pauza de vedere: Las Vegas??? De ce?

Un jurnalist spunea...

Pentru ca imi place la nebunie. Vreau sa merg acolo cat mai curand!

Anonim spunea...

Las Vegas??? Eu il consider ca pe un DisneyWorld ptr. adulti, si doar atit...

Anonim spunea...

Singura data cind m-am bucurat ca ajungem in Vegas a fost dupa ce am trecut Death Valley noaptea, si dupa atita pustietate m-am bucurat sa vad luminile din Vegas.

Un jurnalist spunea...

N-ai stat ca mine in California. N-ai fost sa te distrezi ca un localnic. Ai vazut LV o saptamana si ti-ai cheltuit banii la cazinouri. Eu mergeam altfel acolo. That's the big difference!

Anonim spunea...

Cazinouri? In nici un caz. Nu e genul nostru...Las Vegas este doar un punct de plecare spre alte destinatii (hiking in Utah, white water rafting pe Colorado, fly fishing in Wyoming etc.). Avem prieteni buni in Vegas, singurul motiv ptr. care zburam acolo. 2-3zile ptr. noi e suficient - mergem la shows, shopping, restaurants..."That's the big difference"? La ce te referi? "n-ai stat in California"...de unde stii?

Un jurnalist spunea...

Cand evadezi din LA, lucrurile ti se par diferite in LV. Ca si la Reno. Imi place sa uit ca suntem in lumea reala. Asta simt.

Anonim spunea...

@claudiu:M-au suparat comentariile tale anterioare...Dar daca privesti prin prisma asta (iesire din "real world") agreez cu tine ca LV does the trick. Prefer orcind Lake Tahoe vs. Reno si Zion vs.LV. That's just me!
Peace!

Un jurnalist spunea...

Acum, dupa ce ai inteles ce imi place, mai esti suparata ca gandim diferit? Cred ca scrisul in forma asta schimba sensurile. Poate ar trebui sa fii mai intelegatoare. Lake Tahoe, ala e un loc deosebit! Peace.

Powered By Blogger