luni, octombrie 27, 2008

Haznaua notorietatii

La ce ne trebuie o elita? Diana a incercat sa spuna cateva motive in blogul sau. Discutasem, anterior, cu ea despre acest subiect si ma pregateam sa-mi spun parerea dupa ce am citit mai multi autori celebri in domeniu. Cred ca unele explicatii merita o atentie speciala.

Daca in vremurile indepartate, elitele erau apanajul nobililor, acum, ele pot fi ale oricui, inclusiv ale unor indivizi veniti de nicaieri. Mai cu seama, in zilele noastre cand mass-media sunt o putere, membrii elitei notorietatii sunt la putere. Nu cea executiva neaparat, dar cu siguranta cea care influenteaza mintile. Cine este in aceasta elita pe care toti o vedem dar nu o recunoastem? Aceia care nu fac nimic specific, n-au nicio calificare deosebita, nu se remarca prin rezultate palpabile si validate in vreo bransa. Sunt figurile amabile care rad, se prostesc, imita, ne dau sfaturi si plang la comanda.

Sunt orice, dar nu politicieni! Intotdeauna m-au intrigat "curtezane" ca Maria Marinescu sau Raluca Badulescu. Ele sunt exemple perfecte pentru genul: vizibili dar nu stiu de unde sa-i iau. Pentru ca, in realitate nici nu ai de unde! Sunt imaginile de plastilina care iau forma momentului. Si ca ele, sunt foarte multi no name cu pedigree de cantaret, actor de telenovela, creator de moda, vedeta de televiziune. Aceste "meserii" sunt munci sub acoperire. Te folosesti de un "suport" numit bransa si alegi sa te insurubezi prin farmece, bani sau relatii intr-o pozitie utila pentru cartea de vizita. Apoi iti cumperi aparitiile, faci plecaciuni pe la show-uri tv, scoti la masa un producator sau un sef de redactie, provoci un articol de cancan, uiti niste poze prin calculator, inscenezi o intalnire nevinovata, iti suni prietenii sa te invite la mondenitati.

Lista e mult mai lunga iar succesul este garantat cand aplici o varietate de posibilitati. Cu cat ai mai multa perseverenta, cu atat obiectivul este mai bine atins si mai trainic. De ce ar merita insa atentie acesti indivizi? Pentru ca ei impregneaza mintile oamenilor cu nimicuri, cu iluzii si modele de urmat. Apar pe panouri publicitare semidezgoliti, fotografiati in pozitii indecente pe prima pagina a revistelor mondene sau de scandal, fandosindu-se in emisiuni, in timp ce stalcesc nonsalant limba romana. Si raul nu se opreste aici. Au devenit marfa indispensabila pentru politicieni. Sunt gura lor de oxigen. Cand au nevoie de un plus de atentie din partea electoratului, politicienii apeleaza la figurile acestea "triste". Aduc voturi si popularitate, spun dragutii de ei! Si nu gresesc. De aceea veti vedea in curand o campanie electorala in care actorii sunt saltimbanci. Niste amatori veniti la balci sa-i impresioneze pe gura casca. Halal elita mai avem!

102 comentarii:

Anonim spunea...

Titlul este de milioane!
Pentru generatiile votante, da, manipularea se realizeaza prin astfel de "modele".
Pentru generatiile in crestere, modelul Fat-Frumos a fost detronat de irinei, capsunei...maruti...iar Ileana Cosanzeana, (chiar si papusa Barbi...a fost detronata!)
de monicute de tot felul sau marinute...
Ai dreptate, mare dreptate!
" Halal elita mai avem!"

starsgates spunea...

Nu te supăra însă dacă te întreb,cine e în mare măsură vinovată ptr promovarea unor asemenea nonvalori?
Nu mai vorbesc de mine ca părinte cât am de luptat ptr a nu fi luaţi drept model de către copii.
E greu să-i implementezi unei fetiţe în minte ideea că e bine să fii şi deşteaptă nu numai o păpuşă, atunci când ele văd altceva.:)

Diana spunea...

Foarte direct spus ...dar mi-a placut :).

Starsgates, despre cine e vinovat...societatea romaneasca + media (nu doar media, sunt niste tendinte sociale pe care o buna parte din televiziuni si presa scrisa le-au exploatat).

Un jurnalist spunea...

Cam asa stau lucrurile. Aceasta elita nu poate exista decat prin media. De aceea, media a devenit o putere. Fiindca are cea mai puternica arma de influentare a mintilor. Iar aparitia indivizilor cu notorietate este una dintre functile media. "Vina" apartine insa societatii care nu a creat mecansimele de control si sanctionare a acestor pseudovalori. In realitate, intreaga societate sufera profund la capitolele competenta si moralitate. Nu avem decat ceea ce ne place sau ne intereseaza sa promovam. Asezarea valorilor este de lunga durata si aici este si vina media care nu are capacitatea si de multe ori motivatia sa respinga intrusii sau impostorii.

Anonim spunea...

Media + rating = ban.
S-a speculat si inca se speculeaza dorinta de a a afla, de a stii tot ceea ce a fost interzis candva, sex, crima, imoralitate.
Acest lucru este la fel de grav(!) ca si doza de heroina data unui consumator.
Diferenta? Pe traficant il condamnam cu totii, uitand in schimb sa schimbam canalele tivi-ului cand avem ori stirile de la ora 5, ori secretele a cine stie ce vedeta de budoar.

Un jurnalist spunea...

Manole. Daca ai stii care este profilul conmsumatorului si mai ales, ce se urmareste, ai fi ingrozita. Oricat s-ar chinui o televiziune sa vanda femei goale si filme cu batai n-ar reusi decat daca publicul vrea. Paradoxal, este o gogorita ca televiziunile dau ce vrea publicul. In, realitate este graficul de audienta care spune ce vrea publicul. Oamenii sunt manipulati, sunt ademeniti sa-si doreasca sa vada anumite produse si devin captivii lor. Cand incerci sa schimbi, sa vii cu calitate nu te urmaresc decat cei care au mintea pregatita. Asta se intampla la noi acum. La americani a durat vreo 3 decenii pana sa se curete mintea oamenilor si a ziaristilor. La noi insa...

Anonim spunea...

...in intuitia mea, adica fara informatiile pe care le detii, eu tot sunt ingrozita! Ingrozita de cat de superficiali suntem, am ajuns.

Anonim spunea...

Claudiu , de curiozitate te ai uitat cam ce cuvinte cheie si ce se cauta in gugle ??

eu m am uitat ce cuvinte cheie cauta lumea si cum ajung oamenii la tine pe blog ...o sa ramai interzis la ce cuvinte cheie sunt cautate ..inafara de (sex , porno )

dai la trafic la cuvinte cheie sa vezi si tu ...


ps ....ne vedem la fabrica langa automatul de cafea :)) si mai tragem o saiba impreuna

Un jurnalist spunea...

@Dragos: Nu m-am uitat. Mi-e si frica sa fac asta. Cine stie ce porcosenii cauta astia! Mai bine beau un ceai. Mana, parca te laudai ca faci unul. Sau era doar ca sa scapi de gura patronului?

Anonim spunea...

Iote suna telefonul>
Alo? Patroane, Doamna nu e acasa! :))))
Cum? Sa va aduc ceaiul? Sa fie de tei? Sigur ca da!O fi bar sau ceainarie? Cum? Sa pun si sortulet? :))))

Un jurnalist spunea...

@Manole! Dar nu stiai suntem la o cafenea lounge. Asadar servim cocktailuri, cafea, ceaiuri, si tot ce este derivatul lor. Cum sa nu avem ceai? Parca am si cerut unul ca eram cam racit. Acum insa mi-am revenit. Mi-am facut singur! Nimeni nu ma ajuta si pe mine...

Anonim spunea...

Pai si ceaiul pe care l-am facut io? Uf, bine il beau eu! :P

Un jurnalist spunea...

Ai facut ceai? Ala era al tau? Credeam ca e din ce a mai ramas. Deci, in cele din urma, ai venit prima la cafenea! Ceilalti unde or fi?

starsgates spunea...

Nu, nu pun toată vina în carca mass mediei, sigur şi societatea are un cuvant de spus.
Diana ai dreptate, doar că aşa cum bine a punctat patronu':), mass media e o putere care poate influenţa în bine sau în rău.:)

Anonim spunea...

Hello la toata lumea. Vad ca sinteti deja la ceaiuri,iar eu sint la a 3a cafea a zilei. Nu stiu personajele de care vorbiti in blog, asa ca nu comentez. Mass media are o extrem de mare influenta, asa ca aveti grija la ce personaje creati notorietate. Va recomand sa cititi "Personal History" de Katharine Graham (Washington Post).

Un jurnalist spunea...

Bravo Oxana. Asta era mesajul potrivit,. Sa fim atenti ca nu putem decat singuri sa ne protejam. Asa, pentru curiozitatea ta: Maria Marinescu este un copil de bani gata, traitoare prin America si Elvetia si care nu face nimic deosebit. Doar apare ca o liana pe langa barbatii cu multi bani. Iar ei, fraierii accepta.

Anonim spunea...

Buna seara. Vad ca lumea s-a mai adunat. O cafea primesc si eu? :)

Un jurnalist spunea...

Eu as da, insa sunt ocupat. Ma asasineaza clientii. Sunt pana peste cap plin de comenzi. Parca sunt jongleur de circ! Cine ma ajuta si pe mine?

Anonim spunea...

Te ajut, Dom Claudius! Ce... ?Unde ...? Cum...? :)

Un jurnalist spunea...

Uite, am comenzi la mesele din fundul salii. Acolo ajung mai greu, ca-s locurile mai stramte. Iar cheflii sunt tare turbulenti. Vor o chelnerita sa-i serveasca! Cica s-au saturat de barbati. Hi,Hi! Si ca sa nu mai spun ca la bar nu e nimeni.

starsgates spunea...

Cine spune că nu-i nimeni la bar.:)
Vezi dacă tejgheaua e prea înaltă.
Nu se mai vede nimic!

Un jurnalist spunea...

Asa de mica esti? De aia nu te vedeam! Auzeam eu un zumzait dupa bar dar am crezut ca era masina de cafea. Daca esti printre noi, foarte bine. Ia tu, te rog, comenzile ca am nevoie de o pauza. M-au obosit rau de tot indivizii aia galagiosi!

starsgates spunea...

Bine patroane, las' pe noi.:)
Văd că şi manole e undeva pierdută în fum.:)

Un jurnalist spunea...

Vezi! Asta e defectul vostru! Veniti, tipati ca sunteti prin preajma si apoi dispareti. E corect?

starsgates spunea...

Şefule, se poate?!!
Suntem aici, de ţipat ce-i drept mai ţipăm noi, da' recunoaşte mai şi lucrăm din când în când.:)))

Un jurnalist spunea...

Ah. Asa e vocea voastra? Mai pitigaiata?

Mana spunea...

În cazurile nominalizate de tine, notorietatea se obține prin vizibilitate. (Se aplică tactici simple pentru obținerea vizibilității, cum ai spus și tu...) Dar eu nu știu dacă a fi cunoscut este suficient pentru apartenența implicită la (pseudo)elită... Ca să fie parte din elită, ar trebui ca personajele notorii să fie (cu adevărat) modele. Probabil multe dintre ele sunt, din nefericire... De ce au devenit aspiraționale?! Cum e posibil acest lucru? Câtă vreme educația, valorile și aspirațiile fiecaruia se formează/definesc doar privind la TV și frunzărind doar reviste glossy sau de scandal, înseamnă că sunt măcar două entități vinovate în acceași măsură ca și media de situația în care se află societatea: familia și școala.
Hehe, decât să cautăm vinovați, mai bine am căuta soluții!
Până atunci, poate îmi recomandați și mie un ceai care să mă scape de febră. Pot să-l fac și singură, nu-i problemă, dar nu prea mai știu de unde să-l iau... Nu vedeți că m-am umplut de absențe în condica Aromabar?

Un jurnalist spunea...

Nu sunt de acord cu tine. Elitele nu sunt doar cele clasice. Acelea formate si validate de oamenii din interior. Exista o elita a oamenilor care sunt cunoscuti prin aparitiile lor si nu prin competente. Acestia sunt multi si nu trebuie validati de vreo breasla. Ci doar de public. Media este cea care inchide cercul.
Daca vrei un ceai, doamnele sunt pe baricade. Sanatate maxima!

Anonim spunea...

Dom Claudius...mai vedem noi...cand ti-o mai creste fata...atunci sa vezi ce intrebari asemanatoare iti vei pune!Aha, numai de marca si trend, ca asa se poarta! :))))
Apropo, banuiesc ca m-ai chemat sa ii spun bodyguardului sa-i dea afara pe cheflii!
Nu stiu cum sa-ti zic, da n-am fusta nici atat de scurta, si nici dorinte de vanatai pe !
In plus, aici e bar de elita...sau am intrat in bodega din colt? :P

Mana spunea...

Îmi pare rău că nu m-am facut înțeleasă. (O fi de la febră. Sau nu.) Mulțumesc pentru urări.

Anonim spunea...

Mana, ceaiul asta e bun? Poftim! Sigur, are si lamaie! Cum sa mai aduc una, intreaga? Uite acum! :))
Hai sanatate, Doamne ce mai stranuti! :)

Un jurnalist spunea...

Asadar. Nu stiu ce s-a inteles dar eu ziceam ca voi doamnele va pricepeti la intretinut atmosfera de salon select. Gresesc? Asta cred ca va caracterizeaza, sunteti mult mai intuitive si mai elegante la vorba decat noi. Iar tu Mana, ziceai ca vrei un ceai ca ai febra. Nu esti racita? Asta credeam ca vrei sa spui. Ma scuzati dar am o urgenta...

Anonim spunea...

In salonul select sunt si "cheflii tare turbulenti", gresesc?
Caz in care doamnele acelea de care vorbeai, intuitive si elegante la vorba, nu prea au ce cata intre ei, gresesc?
Sau ai crezut ca-i speriem cu vocea pitigaiata? :))))
Hai mai bine, da si tu un pahar de apa minerala si nu ne mai tot gasi atata nod in papura! :)

starsgates spunea...

Mmmm, ce bine miroase ceaiul ăsta de cimbrişor amestecat cu mentă şi soc.:)
Ptr toţi ,,hapciuniştii,, din zonă!

Mana spunea...

Hmmm... Nu familia și școala sunt vinovate că sunt eu răcită! (Media nici atât!) Înțeleg că mi-am răcit chiar și gura de pomană. Adică degetele. Și mai tare. Că reci sunt tot timpul! Criogenie de-a dreptul! :P

starsgates spunea...

Hai noroc!:)))
http://www.trilulilu.ro/Nemesis71/2ede6991a94618

Anonim spunea...

noroc! :)

Un jurnalist spunea...

Cheflii turbulenti erau oameni de afaceri veniti in Romanica, draga Manole! Nu stiau limba romana. Aveau nevoie de doamne cu studii superioare care sa inteleaga graiul lor meridional. Pe langa alte calitati specifice genului...Si ce e rau in ce am zis? Nu sunteti voi cele care ne fermecati? O insemna ca ne faceti farmece? Mana, ceaiul era cald cand am plecat. Nu stiu ce-au facut doamnele in lipsa mea. Da dimineata cand va treziti veti gasi un samovar nou-nout. Este doar pentru clientii fideli! Si inca o surpriza, zilele astea aduc si o narghilea pentru cei care gusta din delicatesele orientale! Sa nu spuneti ca nu sunt creativ si dedicat cauzei...

Anonim spunea...

Buna dimineata!
Iote, avem samovar nou! Sa pun de ceai...
Mi-a lasat patronul mesaj...
Dom Patron, ce atata vorba, io nu ma duc la turbulenti!Poa' sa fie ei cat de bogatti si de afaceristi...ce vrei, maine poimane,sa ma ai in emisiune? Sigur ca da, la notorii! Vezi, draga patroane, cum ne incurajati prin exploatare, si apoi va mirati de farmece...?

Anonim spunea...

ps. costume de cadane n-ai cumparat?
Spelunca Orientala?Asa te-ai gandit sa-i schimbi numele? of,of...tot la butic ajung! :)))))

starsgates spunea...

Ei na, ce te miri manole, e aproape orientul de noi.:)
Da' frumos mai miroase:ceai, cafea.
Manole, nu mai fi aşa îmbunată de dimineaţă.:)
Şefu' a vrut să fie drăguţ cu noi, la fel cum am fost eu cu bunică-mea D-zeu s-o odihnească în pace, când de un 8 martie i-am luat detergent; pe vremea răposatului şi ăsta era un cadou.:)

starsgates spunea...

Am vrut să zic îmbufnatăăăă!!!

Diana spunea...

Buna dimineata! Ce matinale sunteti!Ceaiuri, cafele...eu vreau o cafea cu putin lapte. Imi pare rau ca nu v-am ajutat deloc aseara, dar am avut atita de invatat pentru azi!...
Sper ca patronul sa fie intelegator si sa imi faca si mie un program preferential....dupa-masa trebuie sa ma duc la cursuri, ca profesorii sunt pretentiosi si fac prezenta in fiecare zi!

Un jurnalist spunea...

Deci d-astea imi sunteti! Face omul un compliment si este luat la intrebari. Sa inteleg ca nu va place narghileaua? Credeam ca merge bine la salonul nostru exotic. Nu va plac delicatesele? Cheflii au plecat imbufnati(ca Manole!). Dar lasa! Ca fac casting si gasesc eu doua chelnerite cu pregatire avansata...

Un jurnalist spunea...

Diana: Ai cam lipsit o saptamana de la noi! Sper sa recuperezi ca vezi si tu ce dificultati intampin. Doamnele sunt artagoase cu mine si nu vor sa munceasca decat ce le place... Dar poate, cu timpul, revin si ele la sentimente mai bune!

Diana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Diana spunea...

(O saptamina?? Nu am stat eu la datorie vineri si simbata? Nu am facut curat singura duminica dimineata... cine se distreaza prin oras nu vede, asta este...)

Dar fetele astea s-au suparat degeaba. Chefliii din spatele salii nu cautau doamne cu studii superioare, ci cu un IQ mai scăzut ca sa se simta inteligenti.

Dar lasa, ca le trece supararea...

Un jurnalist spunea...

Ai vazut cum se simte lipsa ta! Eu credeam ca a trecut o saptamana. M-au lasat sa cred ca esti plecata cand, tu de fapt, erai prin cafenea. Ce rautacioase... Sa para ele mereu ocupate! Lasa ca facem noi un ...castingggg!

Anonim spunea...

Fetelor mi se pare numai mie, sau Dom Claudius, zis Patronache, citeste in diagonala si raspunde NUMAI ce-i convine??? Mai sa fie! :))))
Fa tu casting, aha, sa vedem...ramane cineva la banii astia??? :P
pspsps, starsgates, de unde imbufnata? Ioooo! Never ever! Dar nu trebuie sa stie patronul!SSSSST! :)))))

starsgates spunea...

Parcă era vorba ca eu să fac plăţile, să duc OP-urile la bancă, să..., să...
Iar manole cu meşterii....
N-avem pregătire de chelneriţe.:)
N-avem experienţă cu cheflii.:(
Ce să mai zic?
Meştere, ajutooor!

Anonim spunea...

pai, vezi???? Io ce tot spun??? Spelunca, nene!
Stii ce, io d'acum mi-s numa client-consumator, da? DA!
Pentru vase, iti recomand cu caldura firma Bosch...face niste masini de spalat vase....!!!! :))))
Starsgates? :)

starsgates spunea...

Iar ptr plăţi există internet.:)P
Cafele fac doar pentru prieteni, iar aici vin doar ptr. petreceri.PPP
Meştere?!!

Anonim spunea...

Hei???? Vine cineva sa ne serveasca si pe noi???Hei???
Ce bar, Domne'! Nici barman n-au! :))))
Aaaaa, e ocupat cu blonda , de langa...hmm, parca o recunosc...e de notorietate, nu Starsgates? :)))))

starsgates spunea...

Mda, dubioasă notorietate.:)
Hei,sunt şi alţi clienţi în bar.:)
Chiar aşa, se servesc doar cei cu pile?!!

Un jurnalist spunea...

Iata cum va dati in fapt! Va provoaca omul cu doua vorbe si sariti ca arse! Nu tu atentie, nu tu diplomatie, nu tu siretenie... Da-ti repede tot ce ganditi la public. Pai se poate doamnelor? Parca eram parteneri. Nu va place la smotru? Uite era o doamna, Dora, care ar fi facut pe gratis treaba daca deschideam cafenea si in orasul real.
Hai sa ne impacam. Sau, ma rog, sa va reveniti...

starsgates spunea...

Vezi manole că se poate?!!
Oare ne măreşte şi salarul?:)

Anonim spunea...

PATROOOANNNEEEE!!!! :))))))))))
(Dero, scoate 99 de pete!):)))))

Un jurnalist spunea...

Vreti cu Dero? Mai intai dati o proba ca sa-mi dovediti ca stiti sa-l folositi! Hai sa va vad acusica!

Anonim spunea...

Ptroane nu ne mai tot ispiti cu muncile astea...ca nici de dragul lui Dero...nu ne apropiem de! :)))))))))))))

starsgates spunea...

,,Aveam un câine, pe nume Nero
În fiecare zi îl spălam cu Dero,,:)

Anonim spunea...

Vad ca virtual toata lumea munceste pe rupte. Cum e in realitate???

starsgates spunea...

Zi liberă, sunt multe sărbători pe la noi.:)

Anonim spunea...

de regula...un meeting la doua comentarii... :))))
sau la un curs...in saptamana de dupa...
azi...fara treaba...

Anonim spunea...

E greu sa tin pasul cu voi, mai ales cu diferenta de ora. Si eu azi o sa iau pauze lungi si dese, dupa un inceput de saptamina aiurit. Daca am timp, poate va povestesc mai tirziu...

Anonim spunea...

Astept cu interes!

Anonim spunea...

ŞuKăRiT, dacă şi Mărita pariază tot pe 7 negru înseamnă că ştie ceva!
De ce te uiti aşa la? Să ştii că nu e o bagabelă! Ia fă dragă o piruetă, eh...vezi, e o tânără distinsă! Lasă că îti raspund io, ea are o problema la o măsea, nu poate vorbi prea mult! :)))))

Anonim spunea...

Manole, pai daca sintem la bar si stapinul nu-i prin preajma, stai sa-ti povestesc.In primul rind m-am trezit tirziu. In al doilea rind rezervorul la masina era pe empty, asa ca am mai pierdut timp si la benzinarie. La servici, nu gasesc loc de parking decit la 1km de cladire. Nu am umbrela si bineteles a inceput sa ploua, asa ca ajung la birou cu apa siroind pe mine . In 5min am department meeting, asa ca abia am timp sa ma fac sa arat prezentabil. Ajung in conf. room si acolo nu e nimeni. Incep sa dau telefoane sa vad ce s-a intimplat. Pai, nu am citit emailul ca meetingul e cancel? (Nu, ca nu am apucat sa deschid laptop-ul). Ajung inapoi la birou si cind deschid computerul, automat incep sa se faca nu stiu ce software updates. Dupa alte 15min, pot si eu sa ma apuc de lucru. La lunch trebuie sa merg la un retirement party. Intre timp vad ca mi-am pierdut si un cercel, asa ca-mi reajustez coafura sa-mi acopar urechea. Ajung la restaurant, si sint 15 barbati si eu (lucru obisnuit in breasla mea). Se vorbeste de meciurile de football din weekend. Sint total pe dinafara. Dupa 2h plicticoase, inapoi la birou. Cind sa plec acasa, uit unde am parcat…Incepe din nou sa ploua, dupa 5min gasesc masina, si intru pe freeway in plin trafic.

Anonim spunea...

Oxana, da, o zi mai naspha, ce sa zic? Mai sunt si de astea! Hai macar restul zilei sa fie mai bun! Uite suntem aici, la masa asta din bar, poate o aparea si patronul, daca nu si Starsgates(ca ar cam fi cazul!), mai schimbam o vorba, doua, nu? ce zici? sa pun de ceai, cafea, sau pun cate un un pahar cu vin? :)

starsgates spunea...

E cumva 13 azi?

Anonim spunea...

Starsgates, tu? Ceai, cafea, vin? :)
Diana, pe unde esti? :)

starsgates spunea...

Cred că la muzica asta http://www.trilulilu.ro/PIRATUL/1e3bc84cb7aeac, merge un vin.:)
Nu prea mult că mă apuc imediat de radicali.:)

Anonim spunea...

dap, roze! :)
acusica, poftim! :)

starsgates spunea...

Manole, parcă azi dimineaţă ziceai că vii numai în vizită, iar acum iarv eşti cu şorţuleţu'.
Merci.:)

Anonim spunea...

Draga, e cu autoservire! Nu vezi ca nu-i nimeni la bar? :))))
Care sortulet? E fota, draga! E in trend! :)))))

Maria Barbu spunea...

ELITA POATE FI DE SANGE (=aristocratie) sau DE SPIRIT.
In Romania de azi nu mai exista elita de sange, iar elita de spirit este marginalizata. Ceea ce vedem noi la tv sau in tabloide este o pseudo-elita, sau o "elita" de mahala, constituita din tzoape si marlani, din curve si mafioti, indiferent ca o fac pe oligarhii ori pe politicienii. Mizerabil!

starsgates spunea...

Bine, bine, dacă-i în trend...:)
Da' parcă e mai bine aşa.:)

Un jurnalist spunea...

V-am lasat singure si am pierdut contr, aaaa... vreau sa spun sirul comentariilor. Nu va place fara patron? Atunci ma intorc. Si vedem noi cum punem ordine prin cafenea. Pana atunci, am incredere, in continuare, ca tineti atmosfera placuta.

Anonim spunea...

Starsgates, lasa radicaliiiii! Vin' repede ca e de rau!!!! Nu stiu ce draq, a pierdut patronul de cauta prin toate ungherele! Contr...
O fi la don'soara aia proaspata si distinsa??? :)))))))

starsgates spunea...

Bine, bine, da' cu fumu' ăsta de să-l tai cu cuţitu' îţi bagi degetele în ochi.
Or fi contr...actele noastre de parteneriat.:)
Te pomeneşti că vrea să ne facă o surpriză şi ajungem şi noi patroane.:)

Anonim spunea...

Siiiigur ca da!!!! (ps, ps, marmota, ce face??? :))))) )
Starsgates, acum ca ai aerisit(da, i-a luat curentul pe toti, ca prea nu mai apare nimeni!), facem un ceai? Iote, ce frig s-a lasat! :)))

starsgates spunea...

Mda,trebuie să-i ademenim cu nişte miresme îmbătătoare.:)
Şi-o muzică ,,elitistă,,, ce zici?:)

Anonim spunea...

Musai! Bagam o Minune, un Valcean, ceva? Ioi, ce-o sa se mai stranga lumea! N-ai vazut asa ceva!Bar de bar! Fara numar, fara numar! Strangem numai afaceristi! :))))))

starsgates spunea...

E bine, e foarte bine, cu aşa ceva curg euroii gârlă.:)
După tine meştere...
Da' neşte dansatoare...:;

Anonim spunea...

Deschide usa, asa, laarg, sa se auza, pana departe! I-auzi, i-auzi ia! La mine in carteeer sunt ceeel maaaai maaare bancheeer!
Fetele ma iubeseete si la mineene se zgaieesteeee!!!!Eeeeeee eeeee eee!
Fugi din usa Starsgates, ca dau fetitele... navala! :)))))
Mie imi cam ajunge, vad ca de asa inghesuiala, dom Claudius, nici ca mai poate intra, de nu se arata! :))))))

starsgates spunea...

Stai aşa!!!
http://www.trilulilu.ro/krystyana84/5bef59229ae2ca
Acum să vezi!))

Un jurnalist spunea...

Ce-ati facut din cafenea mea? Pai e posibil doamnelor? Suntem in Ferentari? Acum trebuie sa angajez bodyguarzi pentru clientii seriosi. Ca sa nu mai vorbesc ca trebuie sa-i imprastii pe "magraoni". Terminati cu d-astea ca doar suntem la un salon elitist! Haideti, sa strangem mizeria si sa pregatim localul pentru o noua zi.

starsgates spunea...

Bine, bine patroane, da' banii, banii vezi cum curg?
Acum nu e bine nici aşa, uite câtă valoare!:)

Anonim spunea...

Patroane, doar nu te-ai suparat1 Am dus numa' de notorietate, sigur ca da!
Are Starsgates dreptate,nu apreciezi deloc valoarea! of, of!
Stargates, hai sa facem curat, ca toata lumea ne cearta, acum Patronul, maine dimineata, o veni si Diana si ne-o certa si ea!!! :)))))
Asa, tu cu vasele , io cu mopul! :))))

Anonim spunea...

I want to break freeeeeeeeeee! :)))))

Un jurnalist spunea...

Bravo Doamnelor! Aveti valoare! Sunteti doar tare rasfatate. Asa-mi place. Sunteti asa cum va stiu. Maine e zi de lounge. Suntem imbracati bine, punem muzica ambientala, fumam trabucuri si bem coniacuri si lichioruri.

starsgates spunea...

Mda, şi cu atâtea vase de spălat cum să am unghii frumoase?
Mai bine chemăm nişte greci să-ncingă petrecerea.
Se sparg şi paharele, sunt şi eu fericită că rămân cu unghii frumoase, nu se supără nici diana, ştii cioburile aduc noroc.:)
Da' poate se supără şeful şi mai tare.:)
Mai bine pe altă dată!

Anonim spunea...

Io pot sa-mi iau pipa, sefu?Cu trabucul, nu prea...
Sigur imi pun rochia aia rosie, de seara, cu spatele gol!!! :)))))))
Nup, mustata n-am! Sau am...ma duc sa ma uit! :)))))

Anonim spunea...

Dragilor, e trecut de miezul noptii...Eu sint OK, da ma gindesc la voi, ca o sa fiti obositi miine. Pe mine m-a luat o raceala (cred ca virtual de la Mana) si pun acusi de un ceai.

Mana spunea...

@Oxana, sigur! Căci comentariile tale au stat în preajma comentariilor mele! Cum altfel? :P

Anonim spunea...

Mai, asta e ditamai invitatia la Palat! :)

Diana spunea...

Buna dimineata...vreau si eu o cafeluta mai concentrata. Dar ce liniste si curat e pe aici! Fetele au vrut sa imi faca o surpriza.
Pai unde sa fiu, Manole? Mi-am luat liber... Nu invatam eu de doua zile pentru prezentarea de la cursul de marti seara?? Uf, oameni buni, aveti nevoie de suplimente cu Omega trei...
Ce-am auzit, si nu imi vine sa cred... ati pus manele? Bine ca am lipsit aseara,atunci! Vedeti ca ii stricati patronului brandul de cafenea - e pacat, dupa ce a muncit atit ca sa fie muzica si clientela selecta :)

Un jurnalist spunea...

Bravo Diana! M-ai salvat de la o rastignire in piata publica. Doamnele au revenit, in cele din urma la sentimente mai bune. Pana si Mana, racita fiind, si-a facut drum pana la cafenea. Azi, cum spuneam, ne relaxam! Frappe-uri, cafele la nisip, cocktailuri slab alcoolizate. Bine ai revenit Oxana, desi observ ca raceala cirula prin toata lumea. Eu am scapat...Sanatate voua!

Anonim spunea...

Diana, am vazut ca Patronului ii plac afaceristii cu bani, si nah, acum ne-am gandit sa-i facem o bucurie la incasari! (vezi ca de ele nu spune nimic!)
Cat despre lumea selecta...ce sa-ti spun? Toti au venit numa' cu Mertanu', Haudi si Jipu! :)))))
Dom Claudiu, o mai tinem pe don'soara aia distinsa, aici la??? Cum care? Aia, cu probleme la dentitie! :)))))))))

Un jurnalist spunea...

Doamnelor! Cati bani am incasat aseara din paranghelia aceea! Bine ca se intampla rar si n-au fost clientii obisnuiti, ca altfel ne cautau "copii minune" in fiecare zi. Dar cel mai mare soc l-am avut cand am trecut pe langa debaraua din spate. O domnisoara ingana ceva dupa usa! O fi cea despre care vorbea Blue? M-a rugat intr-o limba care semana cu slava veche sa-i dau un coniac! Stie cineva ce sa facem cu dansa? E singura si cam straina!Heeeeeelp

Mana spunea...

Comentariul 100! Trebuie să faci cinste! :P

Un jurnalist spunea...

Vai Mana! Ma obligi? Bine, fac cinste! Un ceai Ahmad de portocale, merge? Doamnelor, domnilor propuneri?

Anonim spunea...

Pai, cine ti-a adus-o? :))))))
Ca doar nu vrei s-o alungam cu mopul! :))))))
Daca distinsa asa cum e, o dam afara pe usa si intra pe geam, ha? :)))))

Powered By Blogger