marți, octombrie 14, 2008

Mojito

Astazi e ziua pentru Mojito!



Oxana, draguta fiind, mi-a facut o surpriza si mi-a pus la dispozitie reteta ei! Mana, care este bautoare de Mojito mi-a trimis poza. Ca sa ma uit mereu la pahar! Iar eu, vin cu restul! Doua retete exclusive. Una de Mojito si alta de Mojo. Preturile sunt exprimate in dolari, pentru ca e mai ieftin asa! Tip-ul este acceptat!

Mojito 1

Gheata
20 mg de rom usor
12 frunze de menta, 8 tocate marunt
6 lingurite de lime
4 lingurite de zahar brun(din trestie de zahar)
apa minerala
4 felii de lime

Mojito 2

15 mg Captain Morgan's Spiced Rum
10 mg suc de lamaie
1 lingurita zahar brun
40 mg apa minerala
2 frunze de menta
Pune o frunza de menta intr-un pahar de 200 mg. Umple-l cu gheata pisata. Adauga rom, zahar, suc de lamaie, amesteca-l, adauga apa minerala si pune frunzele de menta.
$2.50

Mojo

15 mg rom
30 mg bere
25 mg Coca Cola
15 mg suc de portocale
15 mg suc de ananas
6 mg Jose Cuervo Tequila
Arunca toate ingredientele intr-o cana mare de plastic, amesteca-le si apoi poti sa bei!
$2.50

51 de comentarii:

Maria Barbu spunea...

Claudiu, eu vreau Mojito 2. Las 3$ si revin mai tarziu pt Mojito 1. Mmmmmm, ce minunata aroma de menta!

Anonim spunea...

Claudiu, eu sint cam la 7ore diferenta de voi, asa ca o sa postez cind toata lumea probabil doarme in Ro. Eu nu sint mare amatoare de mojito, poate doar cind sint pe plaja printre palmieri. Prefer un pahar de vin. Ma bucur ca ti-am gasit blog-ul, si nici nu ma gindeam ca ne cunoastem pina nu m-am uitat prin poze. Ce s-a intimplat cu cariera de inginer?

Un jurnalist spunea...

Ne cunoastem? Da-mi un hint. Inginer? Niciodata. Am terminat facultatea dar n-am avut nicio zi in domeniu. Esti in America si n-ai aflat ca am fost pe acolo? Probabil ca esti pe coasta de est. Dupa fusul orar. Eu eram pe partea cealalta. Ca toti americanii te-ai obisnuit sa bei vin! Banuiesc ca alb.

Oxana spunea...

Hint: Revelion Eforie Nord, 1987? 1988? Eram prin anul 1?, 2? de facultate. Eu am plecat in Michigan dupa ce am graduat, asa ca din 1991 nu mai sint la curent cu multe evenimenete din Romania. WOW! Felicitari sincere ptr. tot ce ai realizat! Aici e o toamna splendida si de asta as prefera un pahar de vin (rosu, sic!) linga un foc in gradina. La una din clasele de la Stanford (Good Products, Bad Products)profesorul l-a avut invitat pe Robert Mondavi, care a vorbit 3 ore despre vin, asa ca de atunci sint hooked pe vin. O zi buna tuturor!

Un jurnalist spunea...

Banuiesc ca n-am facut prostii! Da, asa e, am fost acolo in perioada aceea. Vremuri studentesti si distractii stranii, nu? Revelion la malul marii!! Mondavi, foarte interesant. Vin bun intr-adevar. Dar eu am descoperit vinurile chiliene si australiene in California. Si cele din Napa Valley sunt okay.

Anonim spunea...

tu raspunzi:
Azi e 15? Vai nici nu mi-am dat seama! Dar voi vreti banii ca la bugetari! De doua ori pe luna? Sau merge doar prima luna asa! Stargates era in spate si n-o vedeam cum sterge praful? Scuze, nu scotea niciun zgomot, n-aveam cum sa-mi dau seama. Hai ca astazi suntem mai atenti!

si io spun: Aoleu, nici data n-o stii!!! Lasa ca te-om aduce la ziua curenta!Pai ce ne dai salr doar de 2 ori pe luna??? :P
Cine " suntem mai atenti", ha??? Sau vorbesti cu pluralul majestatii??? De lua de cap, aia cu printul! Vezi sa nu! Aici esti la bar, fara rang, da???
Dom' Claudiu(ca nu ma trag de sireturi cu propietarul! :))) ), miscati bre, mai cu talent matura aia, da??? Si ia de te mai uita si pe sub mese, nu numai pe sub scaune!!! Asa, asa!
Starsgates, mergem sa fumam o tigara?? :))))

Un jurnalist spunea...

Stiu eu de ce vorbesc la plural. Incerc sa conving un partener sa mi se alature. Deja sunteti sindicaliste? Nic n-am inceput bine! Va las la fumat dar sa nu-i neglijati pe clienti. Bine, la ora asta, e drept, suntem ceva mai "aerisiti". Vezi ca Starsgates e mai linistita? Se vede treaba ca a luat in serios problema. Dar cum ziceam, daca e 15 trebuie sa va dau banii. Doar sa ajung la banca!

Anonim spunea...

Partener la bar real sau virtual???
Pai, mai in serios ca mine...???
Sa bag ceva de jale? O manea, ceva de corason? :P
Si vezi, ca ai clienti! :D
Iar vorbesti, pana acum te-ai fi si intors de la banca!!! Ca doar trebuie sa avem timp si pentru cumparaturi!
Azi, e ziua ta...plina!Si fii atent, daca faci bacsis,il imparti cu noi! :)))) Bine, bine te luam si pe tine la tigara! Numa' de data asta! :P

Un jurnalist spunea...

La asta virtual! Cineva care sa ma ajute cand sunt plecat la munca! Pai ce, numai voi castigati din doua locuri. Eu pot sa renunt la tv? Nup. Cafeneaua este de distractie. Vrei sa tii tu fraiele cat sunt eu la treaba? Te las. Nu vin prea repede azi ca uite ce e prin oras. Abia pe seara sper sa ajung la Aromabar!

Anonim spunea...

Claudiu, iti dai seama ca lasand barul pe mana noastra...tocmai ne oferi oportunitatea celui de-al treilea castig??? Sigur, din incasari! Facem firma in firma!Daaaaaaaaaaaa! ))) Neee, neee, bacsisurile sunt numai ale noastre! :))))

Un jurnalist spunea...

No way Jose! Suntem partners in crime... Impartim totul pe din doua, inclusiv programul, durerile de cap si sarcinile. Dar uite, sunt generos, te las pe tine sa te ocupi de personal si eu de restul. Ce zici? O astept si pe Mana sa se decida si pornim un triumvirat!!!

Anonim spunea...

Ohoho, m-ai dat gata cu atata consecventa...ma momesti sa fim Bonny and Clayd...si dupa aia o bagi pe Mana... :))))
Sigur mai impartim in doua???
Ce, ai venit de la banca, ti-ai terminat treaba de boss??? Parca ziceai ca personalul e al meu!!! Vezi ca te contrazici! Maine poimaine ma si vad legata de mop, ca de glie...

Anonim spunea...

off, offf, offff, se pare ca starsgates, degeaba a sters praful!!! Ca eu de ea vb la plural...acum tu vorbesti ...de... Pai ce treaba mai e asta???! Iote cum ne mai incurcam in sticle...si-n pahare de mojito!!! :) Sper ca nu ne jucam de-a alba - neagra! Nah, iote ce fredonez eu si Starsgates: Valoarea mea...valoarea mea!
Doamne, ce ne-ai facut! Bar ne-a trebuit, ha! :)))))

Mana spunea...

Cât mă uit eu pe organigramă, să văd ce-a mai rămas liber, îmi dați și mie un pahar cu apă minerală? Că mi-e sete și nici nu-s în concediu... Ah, și o cafea mare!

Un jurnalist spunea...

Manole draga. Barul e al nostru! Da-mi toti cu mopul! Nu te agita. Saptamana asta esti tu la munca de jos. Cealalta, o punem pe Mana, de exemplu. Ce daca e imparateasa? Eu nu sunt Print? Si hai sa mai aducem niste ajutoare. Ca doar nu suntem cucuvele!

Mana spunea...

Of, of, of! Vai, vai, vai! Dar doar până vineri... Prințe, sâmbătă și duminică faci tu în locul meu, știi bine... :)

Anonim spunea...

Nah, ca nici nu deschisesi bine barul si vad ca esti familiar deja cu mine, auzi Manole draga! Dom' Claudius, nu e bine! Eu zic sa abandonam procesele de curatenie, io zic sa facem numai pe clientii, ca om sta pana la anul sa vedem care cand e la rand!!! Chiar crezi ca mor de entuziasm sa fac curatenie si in virtual!!!!
Si nu ma lua cu lozinci de astea comuniste " barul e al nostru" !

Anonim spunea...

Mana a cerut acu juma de ceas o apa si o cafea! O fi asteptat destul ???
hmm, i le aduc pe rand, mai intai apa, daca nu da bacsis gras, cafeaua ciu-ciu! :))))

Un jurnalist spunea...

Bine... doamna Manole! Sa traiti! Eu cum spuneam eram plecat la banca. Scuze Mana! Dar credeam ca mai e cineva in barul asta. Of, cate probleme. Si Manole care e revolutionara! Hai sa facem pace si sa ne organizam!

Anonim spunea...

Io, revolutionara, io care sunt asa de cuminte si de ascultatoare??? Io? Ei, as! Zau ca ti se pare! :))))
Dar, e pace Dom' Claudius! Doar ca-mi faceam treaba! Enterteinar ai vrut, nu? :)

Un jurnalist spunea...

Bine, doamna, Che Guevara! Si eu care credeam ca distractia era doar intre noi... in spatele tejghelei. Hai sa trecem la treaba! O reteta si o melodie, se poate astazi de la 'mneata?

Anonim spunea...

“Ignorance is bliss” i-mi spunea un coleg saptamina trecuta cind Wall Street crashed. Azi nu am mai rezistat si m-am uitat la cit am pierdut….Pot sa am un double Crown Royal on the rocks? Macar virtual.

Un jurnalist spunea...

Vai de mine, Oxana! Ai pierdut la bursa? Sau la imobiliare? Sa te ajut cumva? Desi si pe la noi e de rau. Au cazut preturile la terenuri si case rau de tot. Iar bursa noastra este o gluma. Daca vrei sa-ti ineci amarul iti ofer, ceva tare. On the rocks, of course!

Anonim spunea...

hmm, reteta:
75 ml gin
50 ml suc de portocala
25 ml suc de lamaie
100 ml apa tonica
2 feli de lime
evident 2 paie! si-o umbreluta!
melodie: ta na na na na na
versul doi ta na na na na na ta na...
cate saptamani mai sunt? mai cantam? :)))))

Un jurnalist spunea...

Dar ce bem aici, Manole? Si cu muzica , se poate ceva mai clar?

Anonim spunea...

cum ce? nu ti-e clar? unul din cokteilurile M&M ?
cu melodia s-o mai cant odata? of, e clar ca e prea greu fiind si cu jumate de saptamana! :))))

starsgates spunea...

Văd meştere că ai început cu forţă.:)
Am să trec mai târziu să vă ţin de urât, poate punem de-un cenaclu literar.:))))

Un jurnalist spunea...

Abia acum am ajuns de la banca. Al naibii miting de profesori. Mai am de lucuru in spatele tejghelei sa ca ne vedem pe la 23, cand imi termin socotelile!

Anonim spunea...

Cit i-mi beau drink-ul virtual si cit voi sinteti ocupate cu curatenia, pot sa va spun un banc? E in engleza, si din pacate nu am timp de traduceri...
If you had purchased $1000 of shares in Delta Airlines one year ago you
will have $49.00 today. If you had purchased $1000 of shares in AIG one
year ago you will have $33.00 today. If you had purchased $1000 of shares
in Lehman Brothers one year ago you will have $0.00 today. But if
you had purchased $1000 worth of beer one year ago drank all the beer
then turned in the aluminum cans for recycling refund you will have
received $214.00. Based on the above the best current investment plan
is to drink heavily & recycle. It is called the 401-Keg. A recent study found that the average American walks about 900 miles a year. Another study found that Americans drink on average 22 gallons of alcohol a year. That means that on average Americans get about 41 miles to the gallon!
Cheers!!!

Anonim spunea...

Giving Up Wine

I was walking down the street when I was accosted by a particularly dirty and shabby-looking homeless woman who asked me for a couple of dollars for dinner. I took out my wallet, got out ten dollars and asked, 'If I give you this money, will you buy wine with it instead of dinner?' 'No, I had to stop drinking years ago', the homeless woman told me.
'Will you use it to go shopping instead of buying food?' I asked.
'No, I don't waste time shopping,' the homeless woman said. 'I need to spend all my time trying to stay alive.' 'Will you spend this on a beauty salon instead of food?' I asked.'Are you NUTS!' replied the homeless woman. I haven't had my hair done in 20 years!'
'Well, I said, 'I'm not going to give you the money. Instead, I'm going to take you out for dinner with my husband and me tonight.' The homeless Woman was shocked. 'Won't your husband be furious with you for doing that? I know I'm dirty, and I probably smell pretty disgusting.'
I said, 'That's okay. It's important for him to see what a woman looks like after she has given up shopping, hair appointments, and wine.'

Un jurnalist spunea...

Ce tare! Mi-a placut. 401 K este planul ala de pensii, nu? Cum stai?
Ca la mers, am inteles care sunt cifrele...

Anonim spunea...

oxana, nu e nimeni ocupat cu curatenia, uite suntem la masa din spate! eh, jucam si noi ca fetele un poker...vrei si tu? hai ca mai avem un loc la masa si pentru tine! Patroane, Dom Claudius, ada bre si mata o bere, sa bea si gura noastra! Nu, nu la sticla,la doza! N-auzisi ce zise oxana??? :))))

Anonim spunea...

Eu inca sint la servici, dar macar virtual sint alaturi de voi.
Claudiu, ai dreptate, 401k e planul de pensii si la ala am pierdut o multime de bani. Mai am mult pina la pensie, asa ca pina atunci sper sa-si revina.Cu real estate-ul sintem OK ca am cumparat inainte de bubble. Aici conteaza mult zona, dupa cum cred ca stii. Per total sintem ok, insa e dureros sa vad cum dispar zerouri din account. O seara placuta tuturor!

Diana spunea...

Vreau si eu un cocktail, dar numai daca mi-l face cineva...sunt prea obosita sa mi-l fac singura. Pina la urma trebuie sa fie si un barman!Da' de unde sa fie, poate unul de genul feminin?

Cu ce oameni obositori vorbi ownerul in seara asta...femeia in special, m-a zapacit cu metodologiile ei - si tot n-am inteles: se plateste sau ba? Am impresia ca unii risipesc energie pe probleme minore...

Un jurnalist spunea...

Hai ca vin si eu in vreo 3 sferturi de ora. Incalziti-va pana atunci. Eu vin cu o bere brunaaaaa!

Un jurnalist spunea...

Of of of. Da' grea zi am mai avut. Si acum pe seara, cum zicea Diana, m-a obosit rau de tot femeia aia. Tot ma lua cu scuzele cu metodologiile, si cand venea vorba de "cestiune", ca asa si pe dincolo! Dar, Diana, chestia e ca am cam patit-o noi blogerrii! Nicio muzica niciun videoclip fara bani. Va fi nasol. Cocktail vrei? Ce poftesti?, ca mi se pare ca Manole se ofera sa-l prepare...

starsgates spunea...

Ce ne facem fără muzică?
Dar am citit că vor plăti taxa cei care folosesc muzica ptr a promova unele produse sau servicii.
Atunci cum rămâne cu cei care doar o ,,împărtăşesc,, cu prietenii virtuali?

Un jurnalist spunea...

Nu stiu ce vom face. Sa speram ca nu vor extinde obligatiile la toti utilizatorii asa cum se pare ca vor. Si stii cine? Cei cativa indivizi care spun ca au opere muzicale prin Romania. Hai sa fim seriosi, astia vor sa puna taxa pentru tot ce pui tu sau partajezi pe net din toata lumea! In schimb ei, care se "inspira" din strainatate la greu, uita sa plateasca?

starsgates spunea...

Am înţeles bine? Se referă doar la blogherii români?
Şi dacă pui numai muzică străină unde vor merge banii, tot la autorii români?:)

Un jurnalist spunea...

Se refera la toti cei care utilizeaza ca serviciu o platforma IT pentru postarea de continut audio - video(inclusiv bloggerri). Taxa va fi stransa de providerul de internet si va fi la bulk (ca un abonament). Nu conteaza cata muzica si de unde o partajezi. Banii vor fi impartiti de provideri mai departe catre organizatiile celor care produc muzica. Nu vei plati la bucata sau doar daca sunt romani. Va fi o taxa de utilizare fixa. Asta e problema, ca vei plati chiar daca nu folosesti platformele decat o data pe luna.

starsgates spunea...

Deci Aromabar va suferi o transformare, nu vei mai avea nevoie de d.j.
O punem pe Manole să cânte.:))))

Anonim spunea...

na,na,na...na,na! :))))
si
naaaaaa,naaaaa, na,na
sau
na,na,na,na,na,...na,na!

starsgates spunea...

Vezi ce talentată e???:))))

Anonim spunea...

si e si pe moca!!! fara taxe! :))))

Anonim spunea...

si e si pe moca!!! fara taxe! :))))

Mana spunea...

Eu nu înțeleg ce treabă are providerul de Internet cu asta. El ar putea strânge banii doar dacă această taxă ar trebui plătită de consumatorii de Internet (și ar fi inclusă în abonamentul plătit providerului). Pentru bloggeri, spre exemplu, în calitatea lor de furnizori de conținut, și nu de consumatori (în cazul ăsta intră sub incidența a ceea ce am spus mai devreme), ce legătură are providerul de net? Cine îmi gestionează mie dacă am pus sau nu muzică de pe trilu sau youtube și cine evaluează dacă e producție proprie sau nu?

Un jurnalist spunea...

Avand in vedere toate acestea propun sa continuam discutia in articolul urmator. Cel de azi. Ca sa pot urmari mai bine di refrenul lui Manole!!! Iti raspund acolo Mana.

Mana spunea...

Înțeleg că în barul tău nu se și discută? Se soarbe din cocktailuri și se ascultă muzică în liniște? Hmmm... Uite cum mai trece o săptămână! Manole, câte mai sunt? Sau asta era jumatea? :))

Anonim spunea...

Mana, asta a fost jumate...de celelalte ...9 n-am spus nimic! :)))))))
Doar din cand in cand ...mai cant ! :)))))

Diana spunea...

Institutiile destepte pe care le-am vazut aseara nu diferentiaza tipurile de utilizatori si nici frecventa utilizarii. Defectul obisnuit al institutiilor - in formulari marete de principii si intentii abstracte, uita de omul obisnuit. Ma consolez cu un singur lucru: ca Romania e tara aproximatiilor. Pina sa faca negocieri si metodologii va mai trece ceva timp, din fericire.

Pina atunci, sa mai bem cocktailuri virtuale...eu imi fac unul fara alcool, ca dupa-masa am lectii. Manole, in loc sa cinti mai bine ajuta-ma sa stringem ce a ramas pe mese :) i-auzi ca incepe o discutie serioasa!

Anonim spunea...

Diana, nup, sunt in negocieri! Sunt lider de sindicat! (mai, tu tii cu ursul! ):)))))

Powered By Blogger