marți, octombrie 21, 2008

PS PENTRU PRIETENI

Observ cu regret ca sunt unele articole care creeaza reactii adverse celor anticipate de mine. Ultimul, cel despre comunicarea interpersonala, mi-a atras atentia cat de diferit gandim si cat de usor renuntam la construirea puntilor de legatura. Desi articolul meu era fara adresa precisa si pornit dintr-o constatare de lunga durata a fenomenului degradarii comunicarii interumane, unii dintre voi s-au retras din discutii si s-au simtit lezati. Cum am spus, departe de mine gandul de a sanctiona sau atentiona pe cineva. Si, ca sa nu fiu inteles gresit: cand am ceva de zis, o fac direct si nu prin povesti si basme. Asadar, articolul este bun pentru a ne descoperi fiecare in sinea noastra. Toti avem ceva de imbunatatit, de schimbat sau de eliminat in privinta felului in care vorbim. Nici eu nu sunt perfect, cum spuneam intr-un articol anterior. Asadar, sa auzim numai de bine!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ai dreptate. Raportarea diferita la lume creeaza oportunitate de dezbatere si schimb de idei. De aceea,explicitate intr-o formula democrata, opiniile diferite si chiar opuse duc la cresterea cunoasterii si progres.

Anonim spunea...

Nimeni nu e perfect, de aceea invatam si ne perfectionam toata viata.
Agreez 100% cu cele scrise anterior.

Diana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Diana spunea...

Intotdeauna comunicarea pe un blog creeaza ambiguitati. Oamenii pornesc de la ceea ce ai scris si, pentru ca nu esti acolo sa dai feed-back sau explicatii suplimentare, interpreteaza in fel si chip, in functie de experienta sau dispozitia lor (mi s-a intimplat si mie pe blogul meu).
Atit topicul anterior cit si raspunsurile pe care le-ai dat au fost foarte limpede formulate (nu stiu ce ar fi putut sa lezeze pe cineva). Ar trebui sa le si salvezi undeva ca poate le introduci intr-un text de curs, cind o sa scrii unul :).

Un jurnalist spunea...

Voi face asta Diana! Sper sa ma ajuti...

Powered By Blogger