Cineva zice:
Nu e vorba despre “libertatea de expresie”, ci doar de bunul simţ. Un nesimţit poate fi nesimţit şi cu buletinul în mînă. Sunt pline oraşele de nesimţiţi anonimi. Problema e că automatizarea filtrelor de autentificare “cu buletinul în mînă”, pentru a-ţi exprima o opinie/ calomnie/ zvon/ etc., e tot atît de nocivă precum birocratizarea, iar mai tîrziu, mecanizarea purificării rasiale. Identitatea e un mit. Ceea ce pare a ne defini - în propriii ochi sau în cei ai altora - e doar aparenţă. Dacă nimeni nu e, în realitate, cel ce pare a fi? A fi presupune, spre deosebire de a nu fi, un conflict interior din care fiinţa ta se hrăneşte. Tocmai ceea ce nu părem a fi ne defineşte cu adevărat. Identitatea e o specie de monopol asupra propriei fiinţe, iar eu nu sunt de acord cu asta. Tocmai pentru că sunt, îmi permit să fiu orice şi oricine. Nota bene: nu cineva (anume), ci oricine. Nu în numele meu, desigur. Numele nu mi l-am ales singur, deci nu-i în realitate al meu, metafizic vorbind; nu-mi permit aşadar să-l încarc cu false identităţi. Însă am tot dreptul să fiu un anonim - evident, în numele a ceea ce sunt, iar nu în numele celui care sunt.
Daca vi s-a parut prea incurcat, haideti sa ne lamurim nitel. V-ar placea sa va numiti altfel? V-ati dorit sa purtati ambele nume, asa cum ati simtit ca va reprezinta ele? Sa nu fiti identificabili decat in functie de starea de spirit, timpurile si statusul social prin care treceti? Eu am aceasta dorinta dintotdeauna. Insa, mereu am fost obligat sa ma legitimez, sa fiu conform cu regulile sociale. Si mi-am folosit identitatea, desi in sinea mea, mi-as fi dorit sa fiu liber sa decid cand si cum voi face asta.
Iata ce spun altii despre identitate:
Sunt convins ca anonimitatea (sau "onanimitatea") favorizeaza agresivitatea, calomnia, mitocania. Recursul la nume si prenume (reale, nu inventate!) ar putea corecta - e de sperat - aceasta situatie disfunctionala, in care oricine poate scrie/posta orice despre oricine, dar responsabilitatea e nula…
Anonimatul adevărat nu este totuna cu o formă de camuflaj. Cel care se ascunde nu vrea să pară un nimeni, ci vrea să pară altceva/altcineva, împrumutând identitatea cuiva - de obicei cea a mediului în care se mişcă. Agresivitate fără chip nu există, orice ameninţare luând automat chipul temerilor noastre cele mai profunde, iar acestea au de-a face în primul rând cu felul în care ne definim ca indivizi, deci cu identitatea.
Agresivitatea este întotdeauna intra-specifică, adică e îndreptată împotriva membrilor aceleiaşi specii, recte împotriva celor care se află în competiţie pentru o anumită identitate (care devine astfel o aspiraţie comună, o identitate de grup). Cu cât mai strictă şi mai obligatorie va fi identificarea “cu buletinul”, cu atât mai agresivi vor deveni purtătorii de buletin unii cu alţii. Departe de a le reduce acestora pornirile agresive, asumarea unei identităţi e însuşi mijlocul (sau arma) agresiunii. De aceea, agresivitatea nu va putea fi niciodată redusă prin manevre de control al identităţii. Chiar dimpotrivă, controlând identitatea îi conferim acesteia mai multă legitimitate şi o facem astfel mai puternică.(Teoria agresivitatii - Konrad Lorenz, laureat al premiului Nobel)
Analizand aceste aspecte trag o concluzie provizorie: fiinta mea are o identitate impusa, una aleasa si o autentificare primita automat. Cum aleg sa le folosesc? Cand imi convine sa fiu recunoscut imi dau numele, cand obtin avantaje din normarea sociala sa ma autentific, iar cand mi-e teama de un pericol sa fiu anonim? Ce dilema...
61 de comentarii:
Hmmm! Ființa mea are o identitate impusă, o alta dobândită (Da! Odată cu schimbarea numelui de familie, prin actul căsătoriei!), una aleasă, dar cu autentificarea (autentificările?!) m-am cam încurcat.
iata de ce am exitat si eu...
ezitat...of
Mana, autentificarea se refera la status, daca am inteles eu bine...
(Sigur ca da...forumistii sunt oameni inteligenti, unii dintre ei mai inteligenti decit bloggerii, dar care traiesc mai mult in real decit in virtual. Pe forumuri se pierde mai mult timp la citire din cauza eterogenitatii.)
Mecanismul este stimularea agresivitatii in mediul real, prin identitatea impusa, si descarcarea ei in mediul virtual, prin identitatile multiple...
(Mie nu imi place acest fenomen de descarcare. Spatiul virtual e plin de boli sufletesti.)
@Mana: Autentificarea se refera la un status social recunoscut prin norme. De exemplu, tu esti un manager si te astepti sa-ti fie identificat statusul. Astfel, poti renunta la numele tau, care nu este mai important decat pozitia profesionala. Asta este a doua forma a identitatii noastre versatile. Unii se folosesc de ipostazele acestea ca sa se ascunda, altii ca sa le fie recunoscuta autoritatea.
@Diana: Este foarte interesanta chestiunea: netul mediul bolnav. Greu de gasit o linie dreapta in povestea asta.
Konrad Lorenz...m-ai indus in eroare...
da, a fost unul din laureatii Nobel, dar!pentru: Studiile privind comportamentul animal, care deschid perspective psihiatriei, medicinii psihosomatice şi ecologiei aplicate.!
Am tot respectul pentru!
Cred ca ar trebui sa punctezi mai bine.La un moment dat te contrazici, uite:
"Sa nu fiti identificabili decat in functie de starea de spirit, timpurile si statusul social prin care treceti? Eu am aceasta dorinta dintotdeauna. Insa, mereu am fost obligat sa ma legitimez, sa fiu conform cu regulile sociale." Ori vrei sa fi identificabil cu statusul social ori nu. Ca n-am inteles.
Aici, problema ar trebui sa fie clarificata. Din cate am citit pana acum la tine, caracteristica dominanta este sinceritatea, de aceea si vrei sa fi identificabil cu starea de spirit.
-------------------------------
Acum, imi dau cu parerea din perspectiva mea, plecand de la urmatoarele definitii:
-identitate impusa: nume, prenume, sex, fizic, etc.
-identitate aleasa : sub un nick-name, pseudonim, un Eu cu procentul propriu de caracteristici umane, dobandite pe parcursul vietii,
-autentificare : status, functii(intr-o organizatie sau in celula de baza a societatii)
---------------------------------
Pornind de la experienta proprie, adica de la faptul ca am beneficiat de 3 identitati impuse(2casatorii) si de o gramada de statusuri(o multime de functii), identitatile alese-a nick-name-urilor, sunt doar parte din Eu-l meu, pentru mine personal ele nu au nicio valoare! Numele real si nick-name-urile sunt doar pure forme de comunicare, ele oricand pot fi schimbate si nu sunt importante. Protectia anonimatului, alta decat cea de judecata de valoare, este in schimb, suficient de importanta pentru mine. Ce ramane? Ramane tocmai din cauza anonimatului, un Eu. Fara identitati impuse, fara functii. Doar cea aleasa, de-a lungul vietii.
In ceea ce priveste agresivitatea, da, este corect ceea ce ai spus Diana, dar eu as duce si mai departe ideea ta, adica faptul ca aceasta agresivitate crescuta in mediul virtual- si cu cat numarul de utilizatori de net, va creste- in timp, va deveni obisnuinta, normalitate, ceea ce va duce la marirea agresivitatii si in real.
Daca vrei eu vad din acest punct de vedere, virtualul ca pe o oglinda convexa!
Făcând o legătură cu domeniul meu de activitate, să înțeleg că identitatea aleasă este ceea ce numim brand personal? La construcția căruia muncim toată viața? Și pe care îl mai repoziționăm din când în când? (Sunt mai rare rebrandingurile personale...)
Eu asa vad.Ca brand personal. (acum ca m-am lamurit ce si cum, :) )
Plecam de la ce am dobandit pe cale naturala(genetic) si muncim pentru a reajusta procentele caracteristicilor umane propriei identitati.
@Manole: Sunt uimit de amplitudinea comentariului tau. Si foarte incantat ca am atins un punct de interes pentru tine. Cat priveste contradictia, sigur ca exista! Asta spuneam in final. Ca am trei stari supreme de reprezentare: atunci ca ma identific formal si oficial, atunci ca ma autentific cu statusul social presupus sau cu "cifrele" si "normele" sociale si cand vreau sa fiu in functie de starea de spirit, timpurile si statusul social prin care trec. Exista o dilema si o recunosc. N-are nimic de-a face cu sinceritatea mea. Uite, daca cineva iti cere sa te prezinti, sa te identifici si tu nu-l cunosti nu-i stii intentiile in profunzime, devii sincera doar pentru ca asa esti tu? Cat priveste referirea la Konrad Lorenz este un celebru etolog, stuiinta care studiaza compartamentul animalelor dar are extreme de apreciate contributii la definirea patologiilor umane de comportament. Eu zic ca dezvoltarile sale in materie de agresivitate se translateaza foarte bine si la fiinta umana, in cazul specific al identificarii.
@Mana: Brandul personal este o definitie ghidusa inventata de cei din domeniul tau. Totul s-a transformat pentru a explica secvential cine, ce poate. As putea spune ca identitatea aleasa este brandul personal dar nu cred ca este real. Identitatea aleasa este in functie si de starea ta de spirit la un moment dat, nu este deci o constructie solida, in trepte si etape si fixata pentru perioade lungi de timp. Este cum spuneam, identitatea ta din Aromabar, unde brandul tau nu valoreaza nimic si nici macar nu-l pui in discutie. Dar trebuie sa recunosti ca identitatea ta in Aromabar este mai apropiata de starea ta de spirit si de gandurile specifice din momentul in care postezi decat de cea impusa ( care si ea e foarte diversa: dobandita, indusa, etichetata, etc).
Ca sa putem discuta pe marginea acestui subiect, atunci ar trebui sa definim clar contextul. Adica vorbim despre real sau virtual?
Daca e desprte real, atunci Konrad Lorenz, are ce cauta. Pentru ca el despre asta vorbeste, datele de plecare ale teoriilor lui se bazeaza pe real. Daca insa vorbim despre virtual, trebuie sa vedem, introducand un nou element-o data noua de intrare, daca nu cumva aceasta influenteaza datele de iesire, repectiv teoria emisa!
Vorbim despre real, Manole. Am pornit de la un exemplu din virtual pentru a ajunge la felul in care comunicam. Virtualul are intr-adevar alte reguli El intareste, de fapt, dualitatea noastra si dorinta de a ne identifica in alt mod.
Bun.Atunci vorbim depsre real si numai depspre el.
In real, intru in interactiune cu multa lume, de regula necunoscuta, caz in care nu-i cunosc intentiile in profunzime. Asta nu ma impiedica sa-mi fac aceea identificare. Masura, in care difuzez aceasta informatia despre mine, este insa, controlata. Adica atat cat vreau, cat consider.
In plus sunt de parere, ca toate informatiile despre mine, nu sunt de natura sa-mi prejudicieze ceva din ceea ce sunt. E adevarat ca nu sunt persoana publica,adica sub lupa. In rest, cu bune si cu rele, ca toata lumea dealtfel.
Revenind la problema identitatii, in real nu sunt nici X-leasca, nici nevasta nu stiu cui(cu asta m-am confrumtat inca de la prima casatorie, ceea ce mi-a dat timp sa ma detasez de orice nume, ori functie sau CNP), am avut/am destule porecle, cu care insa nu ma identific. In schimb ma identific perfect cu ceea ce fac, cum fac, ce spun, de ce fac, cu ce simt, cum simt, cu propriile valori, cu propriu fel de fi. :)
Asadar, Manole tu te identifici in starile tale. Refuzi etichetarile, accepti identitatea dobandita/impusa. N-am inteles insa despre autentificare, adica "cifrele" si normele sociale. Cum stai cu ele?
da, accept identitatea impusa asta nu inseamna ca ma si identific cu ea! Sau ca sunt de acord. :)
Ma identific insa cu identitatea aleasa.
Care cifre???Ca ma sperii!!!!Dupa ce m-am caznit atat sa inteleg articolul tau, acum imi bagi alte notiuni!!!Of!
La autentificare? Hmmm, la cate statusuri am...miriapod ma cheama! :))))))
Ușor-ușor ajungem la discuția despre imaginea de sine. Nu mai e mult până la stima de sine și încrederea în sine... Parcă tot mai bun era ceaiul ăla... Ahmad de portocale ziceai?
Sa-mi pastrati si mie niste ceai, ca mi-am luat imaginea si-am plecat spre... :))))))
Adoooorrr provocările, aşa că nu-mi place să fiu anonim.:)
Bravo Starsgates! Cum ziceai ca te cheama? Hai cu ceaiul fetelor ca a venit un grup de domni draguti. Si nu mi-ati spus... Ce facem cu fata aia blonda? A trebuit sa-i dau de mancare si vad ca tace in continuu. Blue, parca tu ai venit insotit de dansa!
În care lume, asta sau aialaltă?:)
E blondă?
Aseară parcă era brunetă!
A da! Noaptea, toate pisicile-s brunete, pardon negre.:)
Ce naiba? Nu mai vad bine? De dimineata avea parul blond. Noaptea, ma scuzati dar n-am vazut-o! Doar Manole zice ceva despre ea ca era retrasa intr-un ungher. Poate nu e aceeasi!. Mi-ati facut-o, sa inteleg. Ati schimbat fata!
Sau poate doar peruca?!!:)
Altă identitate dom'le!
Adică aceeaşi mărie cu altă pălărie.:)
La fel şi noi ăştia cu identităţi diferite.:)
Asta-i buna! Pai ce crezi ca am avut timp? N-ai vazut ca m-ai pus la cazne grele cu articolul? Am fost ocupata rau! Si acum vad ca si Mana ma pune sa ma documentez! Sa-mi fac brand! Iote mai am doua caramizi si e gata! :)))))
La intrebarea ta, numai The One poate raspunde! :)))))
ps.Ca avea peruca, te-ai gandit?
Starsgates: :)))))))))))))))
Da, meştere cum e vorba aia a ta?
Cu ceea ce ţi se întâmplă...?:))))
“Pana unde sa mergem cu identificarea/autentificarea?”
Matematic , am putea pune aceasta problema intr-o functie f(X) unde X reprezinta identitatea noastra reala (virsta, DNA, fingerprints, grupa sanguina etc. – lucruri ce nu le putem schimba niciodata, si la care nimeni nu minte in caz de urgente medicale).Identitatea f(X) variaza in timp si “spatiu social”. Simplistic, sa spunem ca F(X) = a(t)X + b(t), unde “a(t)” reprezinta un coeficient de schimbare in timp (educatie, casatorie, parenting, experiente, functii etc.). Putem sa ne identificam ca « Dr.X », « X, CEO of… » sau “mama/sotia/fiica lui x”, functie de imprejurarile sociale in care sintem identificati sau in care trebuie sa ne identificam la un moment bine definit in timp. Daca a(t)=0 devenim anonimi sau sintem neglijabili in societate la momentul “t”. Pe de alta parte “b(t)” ar fi un coefficient material, care se adauga la individualitatea noastra. Noi, sau societatea, ne plaseaza intr-o anumita clasa sociala functie de valorile noastre materiale. Scuze, dar inginereste asa inteleg eu problema pusa in discutie azi…
De care “blonda” e vorba???
@Oxana: Ai nota zece de la mine. Ca doar suntem amandoi ingineri! Iata ca, tu ai gasit o explicatie la care nu m-am gandit. Imi place! Cat priveste blonda, eu nu mai inteleg nimic. Blue aduce o domnisoara in local. O lasa singura sa bea apa la toaleta, apoi vine Manole care ma atentioneaza ca e un intrus si in final, imi ramane mie pe cap. Dar de ce? Ca sa nu mai spun ca e blonda! Fratilor, sa facem consiliu de familie. Uitati-va la ea ca nu mai are suflu!
112! sau poate se preface ca vulpea în căruţa cu peşte?:)
Deci am trecut clasa cu brio? Atunci fac cinste la toata lumea...
La toata lumea? Pai numai eu am fost examinatorul! Si tot eu ti-am dat nota! Nu e corect.
Identitatea aleasa este o succesiune de identitati contextuale...ca sa legam asta de un "brand personal" ar trebui sa existe o strategie definita si consecventa, ceea ce nu se poate pentru ca identitatile succesive depind de cadrul de referinta si de interactiunea cu ceilalti (variabilitatea este prea mare).
S-a sinucis cineva? Atacată pe forum?! O fire slabă, probabil. Sau prea sensibilă la mizeriile lumii (anonime sau nu!). Era atât de simplu să renunţe la a mai citi, dacă nu avea o altă soluţie de contracarare. Cred totuşi că altul era motivul sinuciderii. O boală psihică, sigur!
Identitatea mea... Nu o cunosc decât două persoane. Şi să fiu căutat acolo unde se crede că sunt, n-aş fi de găsit. Şi totuşi, niciodată nu folosesc cuvinte grele atunci când intru într-o discuţie virtuală. Am o fire optimistă, îmi place ca interlocutorul să mi-o sesizeze. Să mă simt bine cu mine şi cu ceilalţi. Nu mă încrâncenez, deşi nu-mi plac multe din cele ce se întâmplă. Oamenii care nu-mi plac, nu-i "frecventez" (un Becali, un Boc, o Udrea...) La cei care-mi plac, intervin. Mai rar sau mai des, depinde de timpul disponibil. Ori de temă! La alţii, mă simt ca la mine acasă (las că nu mă culc acolo, da?) Nu văd rostul atacurilor, mai ales când eşti ascuns sub anonimat. Nu am un blog (şi bine fac, pentru buna mea sănătate, aşa-i?) ca să ştiu cum e când te atacă laşii. Dar sigur nu m-aş sinucide. Am fost "atacat" de vreo câteva ori (trei sau patru). Dacă-i tratezi cu indiferenţă ori cu umor, îi dezarmezi. Sunt Eu, în oricare situaţie. Anonim ori nu.
Şi chiar mă simt bine cu mine (m-aş pupa-n oglidă, da nu mi-am pus costumu' şi nu se face, da? :P)
Dar ce ati patit azi? Cafeneaua seamana cu un cerc de sociologie...
Vreau si eu un ceai de fructe...
@SukaRiT: Tu esti unic! Si sigur nu ai de gand sa te sinucizi! Pai ce rost are avea? Dar nu toti sunt ca noi! Fata aceea era atacata de mii de indivizi haini. Nu citea dar ii spuneau altii. Inima slaba ce sa-i faci! Plus ca la ei sinuciderea nu e chiar asa de rea! Chestie de onoare, nu? Insa, nu m-am lamurit daca te "coafeaza" sa te identifici in lumea reala cu nume/prenume si toate cele. Ca in virtual am inteles.
Manole, unde ai plecat? Da si tu drumul la muzica, sa fie un fundal pentru clienti...da' vezi sa nu fie nici greceasca, nici latino cum mai gresesti citeodata!!
Patroane sa mai facem un ban? Fara numar? Iote, cere Diana, nu vezi? Ii pare rau c-a ratat aseara!
Spulberam cercul de sociologie cu o Minune? :))))))))))))
Sa-l spulberam, ca tocmai ea ne invita! Dar cum? Eu am ramas pe cap cu madama aceea! Cum s-ar zice, sunt putin ocupat. Mai tarziu poate scap de problema... Si atunci sa vezi!
Danseziii, dai din buric?Ai uitat de narghilea?
WOW, ce bine te misti Patroane, cu suta aia de euroi lipita de..!
Haaaidaa! Zi-le Loredana! :)))))))))))
Prinţe, în lumea reală hm... Dacă mă "coafează" numele, zici? Nu ştiu cum să-ţi spun... Mi-e păru' aşa, mai lunguţ şi sigur nu-i nevoie să mi-l mătrăşească careva la "coafor" . Când îs nevoit să merg pe la vreo "petrecere", folosesc "ustensila" din dotare. (Nu, nu aia! Nu te mai gândi la alte alea, că mă faci să roşesc, da?!) Am un "piepten" bun, şi-l folosesc cu muuultă pricepere. Nici nu ştii ce minuni face... =))
Am zis ca vreau o muzica de fundal, nu o manea!!
Nu imi mai prieste ceaiul...Manole, patronul prea te lasa sa iti faci de cap aici. Azi-dimineata mi-a zis sa am grija de brandul cafenelei, dar cred ca de azi-dimineata si pina acum a uitat :(
Pai nu zisesi ca fundalul sa fie pentru clienti??? Noi parca eram parteneri la Aromabar, nu?
Ce ceai? Doamne bine ca nu l-ai baut! Ca era de azi de dimineata! Ia de aici un vin rosu! Da, schimbam si fundalul! :)))))))))
@SuKaRiT: Eu ziceam de numele tau dar daca te pasioneaza parul e bine de stiut. Zici ca-i lung? In coada sau cu carare la mijloc il tii? Asa pot si eu sa aflu mai multe despre identitatea reala.
@Diana: Cand eu spuneam ca doamnele se dedulcesc la maelele nu m-a crezut nimeni. Iar cand ti-am dat pe mana barul, credeam ca impui ordinea. Unde mai e ziua de lounge? Si nici trabucurile nu le vad. Toata lumea cu tigari de foi va rog! Si pentru cine nu fumeaza, am adus narghileaua. Atentie ca creeaza dependenta!
Şi io la ce crezi că mă refeream, Prinţe?! Ufff, mă las de poezie.... =))
Patroane, daca tot ai venit la bar, atunci putem face seara de lounge!
Diana ma ajuti sa-mi aleg rochia potrivita? :)
Starsgates, esti? Tu cu ce te imbraci? :)
Stai să pun nişte muzică să fie clienţii mulţumiţi, ş-apoi mai văd EU, care ipostază îmi convine azi.:)
http://www.trilulilu.ro/smile31/ecca6900abdbb2
Mulţumit patroane?
:( Nu pot sa ma pun cu Manole, e prea colerica...Dar daca eu nu am avut grija de cafenea in seara asta, cine a avut?! Uite ce liniste este - nici un client nemultumit. Toti sunt cu identitatea preferata!
(Manole, pune-ti rochia neagra brodata cu auriu, iti vine bine...)
Diana, multumesc de sfat.
http://www.trilulilu.ro/Ciocanel/d8628d0d301fd2
Asta chiar îmi place.:)
Închid ochii şi chiar mă văd între stele.
Am cautat rochia pe care mi-ai recomandat-o, n-am gasit-o. Cica a luat-o din dulap, o actrita, una coreeana!
M-am deghizat in printesa (cu rochia asta lunga :) ) si am dat o raita pe la Castel...tot despre identitate si imagine se discuta!
Si la facultate am vorbit toata ziua despre asta, asa ca... noapte buna! Sa aveti grija sa inchideti bine usa!
@Diana: Prințesă? Hmmm... poate domniță! Pentru prințese încă n-am stabilit setul de valori... :)
Cine sa inchida usa, Diana? Vad ca numai eu m-am ratacit pe aici, in cautare de un vin fiert...Ce parere aveti de alegerile americane? Nu ca ar conta la ceva, in criza economica si financiara in care ne aflam. Curioasa doar sa aflu pareri din exterior.
Un tango la miezul noptii?
http://www.trilulilu.ro/morsa2003/ebcc00d60dc838
@Oxana: Bine ca ne-ai readus la lumea reala. Alegerile americane sunt deja adjudecate. N-are rost sa spun de cine ca are avans mare. Cum o sa va fie voua, asta e o alta discutie. Mi-e teama ca veti vedea si voi cum e cu democratia europeana. Si o sa intelegeti ce bine ne este cu statul social... Dar revenind la bar. Diana ai facut o treaba buna! Accepti inca o zi de serviciu? Iar doamnelor, apreciez ca ati pastrat "edictul papal". A fost in cele din urma o zi relaxata. Chiar daca ati avut de dezbatut la cafea, propria identitate.
@SuKaRiT: Mai ai si alte elemente de "decor" specifice? Ca sa vedem ce spun si doamnele, in caz ca avem nevoie de un barbat de serviciu! Ca pana acum le-am facut pe toate cam singurel. Exceptand contributia doamnelor, desigur!
'Neaţa, stând cu ochii închişi, am adormit aseară pe scaun.:)
Hei, de ce nu m-aţi trezit când aţi plecat?
Hai să-mi fac o cafea tare, să mă trezesc.:)
Fac mai multă, poate mai intră şi alţii care vor să savureze o cafea bună.:)
Buna dimineata. Eu vreau o cafea...mi-am mai facut una, dar nu am nimerit-o, era prea slaba.
Mana: Maria Voastra, nu aspir sa rastorn rangurile la Castel. Eu vin dintr-un regat vecin. Tatal meu, regele, m-a dezmostenit in favoarea surorilor mele si acum sunt nevoita sa muncesc intr-o cafenea ca sa imi cistig existenta :(
(Dar sa nu mai spuneti la nimeni :) )
Ia, gustă din asta, sigur te zguduie.
Vrei şi zahăr?
Mmm...mersi, e mai buna decit cea pe care am facut-o eu.
Mai starsgates, ce vocabular ardelenesc...
Da' io mi-s d'acolo.:)
Prea devreme pentru mine discutia asta! Aveti insomnii doamnelor? Totusi e bine ca ati venit asa devreme fiindca vad ca se aduna tot felul de clienti tinerei. Or veni de la liceul de alaturi? Sau de la facultatea aceea, Diana?
Mda...pe aia mici de la liceu i-am trimis inapoi la ore. Altii, de la facultate (cam multi). M-am contrazis cu ei pe definitia comunicarii informale si au plecat si astia. Acum sa apara clientii de dupa-masa...
Trimiteți un comentariu